Rajtaütés - több mint 40 üzletben talált hamis telefontartozékokat a NAV

2023. március 2. 09:13 | behir.hu

A NAV Bevetési Igazgatóságának munkatársai egy rutinellenőrzés után egyszerre léptek fel országszerte a boltokban.

Hamis mobiltelefon-tartozékok forgalmazása miatt több mint negyven üzletre csapott le egy időben az adóhatóság  - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A közlemény szerint a hamis márkajelzéssel, felirattal ellátott kiegészítőkkel a boltosok megtévesztették a vásárlókat, és csaknem tízmillió forint vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosnak.

– A NAV Bevetési Igazgatóságának munkatársai egy rutinellenőrzés után egyszerre léptek fel országszerte a boltokban, amelyek nem eredeti töltőkábeleket, csatlakozókat és fülhallgatókat is árultak. A több száz hamis eszközt azonnal kivonták a forgalomból, mivel azok akár életveszélyesek is lehetnek. Az eredeti márkajelzéssel megegyező külsejű, logóval ellátott kiegészítőkkel az üzletek megtévesztették vevőiket, miközben a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták azokat forgalomba – közölte a NAV, amely iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt indított eljárást az ügyben.

Forrás: NAV

További programok »

Itthon

A következő napokban is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

A következő napokban is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
16:43
FEL