Rács mögött marad a Békés megyei drogdíler

2020. szeptember 29. 10:16 | behir

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta annak a Békés megyei elkövetőnek a letartóztatása helybenhagyását, akit a Gyulai Törvényszék nem jogerős ítéletével kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt.

Az ügyészség a férfi ellen azért emelt vádat, mert a többszörösen – részben kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt – már elítélt vádlott mintegy 2 éven keresztül szerzett meg különféle típusú kábítószereket, melyeket azután rendszeres haszonszerzésre törekedve Békés megyei településeken értékesített.

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője eltérő tényállás és minősítés valamint a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés tartamára és a vádlott személyi körülményeire tekintettel a szökés, elrejtőzés veszélye, míg a bűncselekmény jellegére és elkövetésének módjára figyelemmel a bűnismétlés veszélye a terhelt esetében fennáll. Miután pedig az eljárás céljai csak a letartóztatás fenntartása mellett biztosíthatók, a vádlott esetében nem jöhet szóba enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása. Ezért a fellebbviteli főügyészség a vádlott és védője által bejelentett, a letartóztatás megszüntetését célzó fellebbezést nem tartotta alaposnak és a törvényszék végzésének helybenhagyását indítványozta az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

További programok »

FEL