Pszichoaktív anyagot árultak Sarkadon, őrizetbe vették őket

2022. július 8. 12:35 | behir

Három őrizetbe vétel és járművezetés eltiltás hatálya alatt, illetve önbíráskodás miatt történt rendőri intézkedés csütörtökön Békés megyében.

A Sarkadi Rendőrkapitányság csütörtökön új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt őrizetbe vett két férfit. A 28 és 36 éves sarkadi lakosok a nyomozás eddigi adatai szerint rendszeresen nagyobb mennyiségben vásároltak tiltott bódító hatású szert, majd az anyagot kiadagolták és árulták. A bűncselekmény elkövetésében a gyanú szerint egyik rokonuk is részt vett, ellene is büntetőeljárás indult.

A Szarvasi Rendőrkapitányság július 7-én szabálysértési őrizetbe vett egy békésszentandrási férfit, mert személygépkocsit vezetett úgy, hogy nincs jogosítványa. A rendőrök az engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.

Ittasság miatt eltiltották a vezetéstől, tegnap mégis volán mögé ült egy mezőberényi férfi. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közúti ellenőrzést végző rendőrei a Békés és Békéscsaba közötti úton igazoltatták. Miután kiderült, hogy a Szarvasi Járásbíróság 2022. szeptember 13-áig megtiltotta neki, hogy vezessen, a Békéscsabai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellene.

Önbíráskodás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást két szeghalmi férfi ellen a Szeghalmi Rendőrkapitányság, mert 2022. június 6-án elmentek ismerősükhöz, és követelték tőle, hogy adja meg kétezer forintos tartozását. A férfi nem tudott fizetni, ezért úgy megverték, hogy súlyosan megsérült. A történtekről egy hónappal később, csütörtökön tett bejelentést a rendőrségen.

Forrás: police.hu
 
 

További programok »

Itthon

Víz világnapi rajzpályázatot hirdetett az Alföldvíz – Kirándulás volt a jutalom

Az Alföldvíz Zrt. a víz világnapja alkalmából a szolgáltatási területén élő óvodásoknak és általános iskolásoknak újra rajzpályázatot hirdetett „Légy te a változás, és tedd jobbá a világot!” címmel. Az alkotásokat március 14-ig lehetett beküldeni, az elbírálás után a díjak kedden délután adták át a szolgáltató békéscsabai központjában.
10:12
FEL