Professzionális működés – 10 éves a bankműveleti központ

A Budapest Bank idén 10 éve hozta létre Békéscsabán Bankműveleti Központját, amely ma 750 embert foglalkoztat. 

A Budapest Bank idén 10 éve hozta létre Békéscsabán Bankműveleti Központját, amely ma 750 embert foglalkoztat. A jövőben az európai uniós lakossági, energiahatékonysági hitelprogramban is nagy szerepe lesz a folyamatosan fejlődő Banknak- mondta az évfordulón Németh Lászlóné államtitkár. 

Az államtitkár szerint az alapján, ahogyan a BB bankműveleti központja működik, ahogyan bekapcsolódott például a földhitel-programba, arra számítanak, hogy az új hitelkonstrukció a visszatérítendő uniós forrás feldolgozását is hasonló professzionalizmussal látja majd el.

– A következő periódusnak ez talán a legfontosabb, legkiemelkedőbb feladata. Azt ami a további hatékonyság növelő lépés a Budapest Bankon belül, azt úgy hiszem, hogy a menedzsment az elkövetkező időszakra már megtervezte. Ehhez bírják a támogatásunkat- fogalmazott Németh Lászlóné Nemzeti Pénzügyi Szolgáltatások és Postaügyekért felelős államtitkár

Az egyik ilyen tervezett lépés az, hogy a békéscsabai operációs központba kerüljön még feladat a fiók hálózatból, mert a lakosság egyre több dolgot intéz telefonon vagy interneten.

– Ezek mellé kerülnek még olyan folyamatok, amelyeket korábban még nem csináltunk. Tehát vagy a termékfejlesztések útján vagy az elnyert feladatok során Békéscsabára tudunk hozni, úgyhogy az utóbbi időben is sikerült 30-50 fővel növelni az itteni állományt. És azt gondolom, hogy a következő fél évben is fogunk folyamatosan feladatokat ide hozni- tudtuk meg Zolnai Györgytől a Budapest Bank elnök vezérigazgatójától.

Magyarországon ez volt az első nem főváros-központú bankműveleti központ, ahol 2006-ban még csak 30 ember dolgozott. Mára ez a szám a 800 főhöz közelít. A válság éveiben a legfontosabb a hatékonyság növelése volt, épp emiatt az itteni szakemberek egyedülálló módon a bank szakma több szegmenséhez is értenek.

– Én azt gondolom, hogy a bankszakmai tudásnak a koncentrációja itt Békéscsabán kiemelkedően magas. Már csak azért is mert az elmúlt tíz évben 1900 dolgozó volt itt a központban. Úgyhogy azt hiszem Békéscsaba talán az egy főre jutó bankszakértőknek a számában kiemelkedő a vidéki városok között mindenképpen- mondta Lasetzky Frigyes a Budapest Bank minőség és operáció vezetője. 

A város polgármestere elmondta: a három legnagyobb foglalkoztató és a három legnagyobb adózó egyike a bank és nem csak gazdasági tevékenységével hanem közösségi szerepvállalásával is támogatja az itteni kulturális és sport életet.

„Természetesen abban bízom, így a tizedik születés napon, hogy a bankműveleti központ fejlődni tud a jövőben és továbbra is nagyon komoly partnere marad mind az üzleti életben, mind pedig a civil életben- fogalmazott Szarvas Péter Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere. 

 Az állami tulajdonban lévő Budapest Bank csoport 14,7 milliárd forint adózott nyereséget ért el 2015-ben. Ugyanebben az évben a bankműveleti központ közel 166 millió forint iparűzési adót fizetett be. A pénzintézet békéscsabai civil-, oktatási-, kulturális- és sportprogramokra eddig mintegy 220 millió forintot fordított. 

Megosztás: