Pro Mecenatura Urbis Gyula díjat kapott a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt.

2023. február 5. 09:27 | behir

Szombaton este tartották Gyulán, a városháza dísztermében az újévi polgármesteri fogadást, ahol Görgényi Ernő polgármester átadta a Pro Mecenatura Urbis Gyula kitüntető díjat.

Görgényi Ernő kiemelte, hogy 2022 igencsak eseménydús év volt Gyula életében, rengeteg minden történt az Airbus-gyár elindulásától a városi fejlesztéseken és az erdősítésen át egészen az idei tervekig, célkitűzésekig. Hozzátette: a város kultúrájának fenntartásához, közösségi céljainak eléréséhez nem elegendő az állami és az önkormányzati támogatás, ebben komoly szerepük van a támogatóknak.
 
A polgári kultúra legnemesebb hagyományai közé tartozik a tehetős polgárok mecénás attitűdje. Vannak, akik úgy adományoznak önzetlenül nemes célokra, hogy kilétüket titokban tartják. Mások nyilvánosan segítenek közösségi célokat magánvagyonukból. A nyilvánosság erejével nemes cselekedetüket követendő példaként állíthatjuk a társadalom elé. A követendő jó példa megvilágítása és a hála kifejezése vezérelte a képviselő-testületet akkor, amikor idén januárban megalapította a Pro Mecenatura Urbis Gyula kitüntető díjat. Ezt a díjat azok a magánszemélyek és cégek kaphatják, akik a kultúra, a sport, a rászorulók megsegítésének ügyét vagy a civil szervezetek céljait támogatják anyagilag. Az elismerést első ízben a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. kapta meg Gyula város sporttevékenységének jelentős anyagi támogatásáért, a korszerű sportinfrastruktúra megteremtésében vállalt szerepéért, ezen keresztül a tehetséggondozásban, az utánpótlás-nevelésben elért elévülhetetlen érdemeiért fogalmazott Görgényi Ernő.
 

Fotó: Gyulai Hírlap/ Rusznyák Csaba
 
 

További programok »

Itthon

Újabb szaktanteremmel bővült a Békéscsabai Szakképzési Központ

Az elektromos csatlakozás technikával foglalkozó német cég magyar leányvállalata, a WAGO Hungária Kft. jóvoltából egy új szaktanteremmel bővült a Békéscsabai Szakképzési Centrum. A helyiséget a Trefort Ágoston Technikum villanyszerelő tanulói használják majd.
2023. március 31. 18:40
FEL