Pontszerű harmadfokú készültség a Fehér-Körösön

2023. június 11. 13:21 | behir.hu

A gyulavarsándi híd bontása pénteken folytatódott, a híd elbontott darabjait a hullámtérből eltávolítják, hogy egy esetlegesen érkező árhullám se tudja azokat magyar területre sodorni. A román vízügyi szakemberek ideiglenes terelőművet feszítettek a mederbe, hogy felfogják az elsodródó híddarabokat.

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai a gyulavári hídnál lévő vízkárelhárítási helyen felkészülten várják az esetlegesen érkező uszadékokat, hiszen az ideiglenes terelőműben nem lehetnek teljesen biztosak. A híd fagerendáit vasszerkezet is rögzítette, így nemcsak a gerendák, de a vasdarabok is nagy kárt tudnának okozni a duzzasztó tömlőjében – írja aza igazgatóság közleménye.

A vízkárelhárítási helyen daruval, merülőfal szükség szerinti telepítésével biztosítjuk a gyulai duzzasztó védelmét, így azonnal ki tudjuk terelni az esetlegesen érkező híddarabokat. A munkát fénytoronyok is segítik, mellyel 24 órában látjuk el a figyelőszolgálatot.

 

(Fotó: KÖVIZIG)

(Fotó: KÖVIZIG)

 

A szakemberek pénteken a gyulai duzzasztó tömlőjét újra feltöltötték és a duzzasztást visszaállították a nyári szintre, így az Élővíz-csatorna frissvíz betáplálását újra biztosítani tudjuk. A védekezésben összesen huszonnégy szakember vett részt.

További programok »

FEL