Péntektől újra kevesebbért tankolhatunk

2023. február 1. 17:09 | behir.hu

a a kereskedők tovább érvényesítik a kiskereskedelmi árakban a nagykereskedelmi ár csökkenését, azzal a héten másodjára mérséklődhetnek az üzemanyagárak. Péntektől egy liter benzin 622, a gázolaj pedig 668 forintba kerülhet.

– Pénteken tovább eshetnek az üzemanyagárak, a benzin és a gázolaj esetén is jelentős árcsökkentést jelentettek be a nagykerárak tekintetében – írja a holtankonkoljak.hu.

Hosszú idő óta ma a nagykerárváltozás mértékével módosultak a hazai üzemanyagárak, a benzinkutak a bruttó 10 forintos gázolajár-csökkenést érvényesítették a kiskereskedelmi árakban, amivel február elsejei aktuális átlagárak a 95-ös benzin esetén 626,9, a gázolajnál 683,5 forint/liter. 

Ha a fenti árak pénteken tovább csökkennek, akkor a várható benzinár 622 forint lesz, míg a gázolajé 668. Így is lenne még tere az üzemanyagár-csökkenésnek, ugyanis a hatósági ársapka kivezetése után a kereskedők megduplázták az árrésüket, ami magyarázatot ad arra is, hogy miért nálunk a legmagasabbak az árak a régióban.

Forrás: holtankoljak.hu

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL