Péntektől kézbesíti a posta a nyugdíjasoknak a COVID-oltás regisztrációs lapját

2020. december 10. 13:53 | D. Nagy Bence

2 millió nyugdíjas kap levelet decemberben.

– Debrecenben, Szegeden, Miskolc, Kecskeméten és Budapest XI. kerületében jelentkezett a legtöbb új koronavírusos eset az elmúlt tizenöt napban – közölte csütörtökön Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. Az osztályvezető a friss napi adatok ismertetése után ismét felhívta a figyelmet a napokban elindult vakcinainfo.gov.hu honlapra. Mint mondta, számos regisztráció érkezet már az online felületen, ugyanakkor a posta péntektől a 60 év felettiek számára nyomtatott formában is kézbesíti a dokumentumot.

– Összesen mintegy millió nyugdíjashoz jut el emellett regisztrációs lap Müller Cecília országos tisztifőorvos levelével együtt. A kézbesítés a fővárosban kezdődik, több hétig is eltart, a levél az év végéig azonban minden érintetthez eljut – emelte ki Galgóczi Ágnes. Megerősítette, hogy a regisztráció csak előzetes igényfelmérést jelent, oltási kötelezettséggel nem jár.

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján kiderült, hogy a kijárási tilalmat szerdán 293-en szegték meg. A kijárási korlátozások november 4-től, a kijárási tilalom november 11-től lépett hatályba. November 4-től a rendőröknek 11442 szabályszegővel szemben kellett intézkedniük.

 

 

Itthon

Ismét jelentősen lehűl az idő a jövő héten

Ismét jelentősen, egy nap alatt mintegy 10 fokos lehűlés várható a jövő héten. A hét nagy részén borús, esős idő lesz jellemző, nem csak eső, néhol havazás is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
18:14
FEL