Péntek 13- inkább szerencsére számít a lakosság

2016. május 13. 16:22 | Horváth Szabolcs

Van, aki szabadságot vesz ki, van, aki inkább nem ezen a napon utazik, és van olyan is, aki lehetőség szerint ki sem teszi a lábát otthonról péntek 13-án. Mi is utána néztük ki, hogyan vélekedik a balszerencsésnek ítélt dátumról. Úgy tűnik, nálunk nem vetette meg a lábát a babona, sőt, van aki szerint szerencsét is hozhat ez a nap.

- Nem vagyok babonás, ilyen téren engem nem is érdekel az egész. Nem foglalkozok vele.

- Abszolút nem félünk semmitől! Nem vagyunk babonások, úgyhogy állunk elébe mindennek.

- Nem nagyon szoktam vele foglalkozni, nem vagyok babonás. Nem tanúsítok figyelmet az ilyen időpontoknak meg hiedelmeket.

A járókelők között olyan is akadt, aki teljesen másként kezeli a szerencsétlennek tartott dátumot. Ez a hölgy azt mondta, szinte soha nem szokott játszani, de ilyenkor szerencsét próbál.

A Szerencsejáték Zrt. adatai szerint péntek 13-án jelentősen megnő a lakosság játékkedve. A legtöbben a kaparós sorsjegyeket és a lottót részesítik előnyben. Tavaly volt olyan időszak, amikor 65 százalékkal nőtt a napi forgalom.

- Tavasszal egy kutatást végeztünk és megpróbáltunk utána járni, hogy a magyar felnőtt lakosság életében milyen mértékben vannak jelen a babonák, milyen a viszonyuk a szerencséhez a balszerencséhez. Érdekesség, hogy a legtöbben a péntek 13-ában hisznek, mint szerencsétlenséget hozó babonában, viszont ennek ellenére ez legalább ugyanennyi embernek a szerencsét is jelenti. Nagyon sokan játsszák meg ilyenkor a 13-ast és sok embernek még a szerencse száma is ez. Egyébként kirívóan nagy nyeremények mostanában nem voltak ezen a napon- nyilatkozta Jánoska Andrea a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. 

Péntek 13 ide vagy oda, a kutatások szerint is egyre többen inkább a szerencsét várják ettől a dátumtól és nem babonások. A lakosság másik része pedig abszolút nem foglalkozik azzal, hogy ma bármitől is félnie kéne.

FEL