Pásztor Anna rendet vágott a Csabagyöngyében

2020. február 23. 14:36 | Such Tamás

Az új nadrágomban mentem; azt mondta a "vadfeleségem", hogy Pásztor Anna belém fog szeretni. Amúgy péntek este, jó néhány év elteltével ismét a Random Trip tolta az elektromos boogie-woogie-t a Csabagyöngyében.

Baj van!, sóhajtottam föl, amikor beléptem a koncertterembe, ugyanis a sorok közt néhány ismerőst fedeztem fel a szerkesztőségből. Baj van… mert nem lehet kamuzni. Ez one.

Nos, a Random Trip sava-borsa, hogy nemcsak a kompozíciók első és utolsó le- és felütése improvizáció, hanem a stáblista is mindig képlékeny. Ahogy Devol Jávor (dob), a csapat motorja fogalmazott, mindig boldogságos alkalom számukra egy ilyen randomos történés, hiszen sokszor max. csak egy „hellóra” találkoznak a fesztiválok backstage-eiben.

 

Random Trip a Csabagyöngyében

Delov Jávor

 

Ezúttal a hangszeresek kerülték a maszti-tekeréseket, leginkább a háttérből gurították a szőnyegeket a kiváló torkok alá (na jó, néha azért villantottak egyet-egyet). És a produktum olyan színes volt, mint a nyár szivárványszínskálája.

Olykor Nagy Kristóf (gitár, loop, basszus, beatbox) egy rockos groove-val ágyazott meg a nótának, amely idővel egy olyan punk rap kavalkádba fordult át, hogy még Szekeres Tomi is pogózásba küldte a naphosszat agyonhajszolt lábait.

És… egyszer csak kilépett a homályból Ő. Az Anna. A banda pásztora. (Legalábbis nekem.) Harsány, piros sapkában, sejtelmes, fülig érő mosollyal, se perc alatt lejött, nagyon is tudja, hogy ki ő. S ahogy meglátta a deszkák és a közönség közti tátongó hézagot, tömörítette a képet – azaz a rossz diákokat az első padba ültette.

 

Random Trip a Csabagyöngyében

Extázis 9-től 11-ig

 

Valahol olvastam, de mi van, ha fake?, mindegy, szóval állítólag (ez a világ egyik legrosszabb szava) Bereményi Géza író – aki Cseh Tamás jobb- és balkeze volt –  mégsem az énekesnő édesapja. Így Anna nyugodtan kiléphet apja nem létező árnyékából. És ha mégsem? Nem tök mindegy?!!

Minden tök mindegy, mert egyébként simán séróból, olyan, a legpompásabban sziporkázó jazzgitárosok rázásait is lepipáló szózuhét öntött a nyakunkba, hogy csak na… Mi lesz még?

Például az, hogy Anna után a jó öreg Saiid, az alsó tagját vakargatva, egy doboz sörrel a kezében lejtett ki a színre. A máskülönben rém szimpatikus rapper hasonlót tekert, mint az előtte szereplő sapkás lány, csak ő pepitában – hazai nyelven; és nemcsak a közönséggel, hanem a muzsikusokkal is végig jót traccsolt.

 

Galéria

 

De kik is voltak ők? Hááát: DJ Q-Cee – lemezjátszó, beatbox; Kollányi Zsuzsi (Majka) – ének; Nagy Kristóf (Seven Seconds in the Future) - gitár, loop, basszus, beatbox; Pásztor Anna (Anna & The Barbies) – rap; Saiid (Akkezdetphia) – rap; Vavra Bence (Talk2Night) – ének és Delov Jávor – dob.

De Anna mégsem szeretett belém.
Szerintem nem is látott.
Én igen.

 

Random Trip a Csabagyöngyében

További programok »

Itthon

MARADJ OTTHON! – Komáromi Anett videóüzenete

A koronavírus-járvány megfékezésére érdekében csökkenteni kell a személyes találkozókat, vagyis a legjobb megoldás, hogy otthon maradunk. Ennek, a legfontosabb üzenetnek a tolmácsolására kérünk fel Békés megyei közismert embereket. Mai üzenőnk Komáromi Anett színművész.
08:00
FEL