Pápa Levente: “Mészáros Lőrinc betört Békés megyébe”

Többször látták Mészáros Lőrincet és fiát Muronyban Hidasháton.

Az elmúlt hónapokban többször látták Mészáros Lőrincet és fiát Muronyban Hidasháton – állítja az Együtt politikusa, Bod Tamás. A képviselő és az Együtt alelnöke és azt állítják, hogy két Békés megyei cégben, a Hidasháti Mezőgazdasági Zrt.-ben és a Csabatáj Zrt.-ben érdekelt az üzletember.

A blog.atlatszto.hu-n megjelent két oknyomozó cikk kinyomtatott példányával a kezében érkezett Bod Tamás, az Együtt önkormányzati képviselője Békéscsabára, a Szabadság téren lévő Fidesz-iroda elé szervezett sajtótájékoztatóra, ahol Pápa Leventével, az Együtt alelnökével Mészáros Lőrincről és – az Együtt által bizonyítottnak vélt – kétes ügyeiről adtak tájékoztatást. Az egyik cikk írója maga Bod Tamás, aki így fogalmaz írásában: „Muronyi és békési informátoraink szerint Mészáros Lőrinc és fia az elmúlt három hónapban többször járt a Hidasháti Zrt. muronyi központjában. Hozzátette: tavaly decemberben történt egy tulajdonváltás a Hidashátnál és a hozzá szorosan kapcsolódó Csabatájnál, amikor az Opimus nevű cég helyett egy Status Capital nevű cég került tulajdoni helyzetbe a cégnél.

– Ebben a cégben szekszárdi Fideszes vezető politikusok vannak benne, akik a mi legerősebb feltételezésünk szerint, ami gyakorlatilag mára a bizonyossággal határos Mészáros Lőrinc strómanjainak számítanak. Mészáros Lőrinc pedig a mi meglátásunk szerint Orbán Viktor strómanja. Tehát itt strómanok dolgoztatnak strómanokkal azért, hogy a főnöké legyen a pénz, a főnöké legyen a hatalom – mondta Bod Tamás.

Az önkormányzati képviselő mindezt még kiegészítette azzal, hogy: az Együtt szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy Mészáros Lőrinccel Orbán Viktor, ha titkoltan, ha burkoltan is, de betette a lábát Békés megyébe és két meghatározó Békés megyei agráripari cégben tulajdont szerzett, ami az Együtt meglátása szerint egy nagyon rossz folyamat elindítója lehet a viharsarokban. Pápa Levente szerint a „Fideszes pénzszivattyút Orbán Viktor turbófokozatra kapcsolta.”

– A  Fideszes vezetők és barátai oligarcháiknak az egyéni meggazdagodása az egy új szintre lépet, már országos gazdasági hálózatot építenek ki és óriási pénzeket keresnek ezáltal – mondta Pápa Levente, az Együtt alelnöke. Hozzátette: a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Kft. a tavalyi gazdasági évet 20 milliárd forint forgalommal, 3,5 milliárd forint kivett osztalékkal zárt.

Megosztás:

Címke: , , ,