Pályázatok, Csaba kártya bővítés és kitüntetések – A polgármester értékelte a közgyűlés döntéseit

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a közgyűlés után értékelte a csütörtöki ülésen hozott döntéseket.

Új kerékpárutak építésére és a piac fejlesztésére is pályázik az önkormányzat – erről is beszélt sajtótájékoztatóján Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a közgyűlés után értékelte a csütörtöki ülésen hozott döntéseket.

Három kitüntetés odaítéléséről döntött tegnap a képviselőtestület, tájékoztatott a polgármester. A Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Elismerése kitüntetést Péter Erika írónő és a Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központja kapta. A Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést Komáromi Anettnek és Tarsoly Krisztinának ítélték oda, míg a Békés megyéért díjra Bognár Leventét, Arad alpolgármesterét terjeszti elő a közgyűlés. Szarvas Péter ezen felül a döntések közül több pályázatot is kiemelt.

– A vásárcsarnok felújítására, a mellette lévő eladótér befedésére és a pavilonsor újjáépítésére, 740 millió forint összegben pályázhat a város, és három kerékpárút megépítésére is nyújtunk be pályázatot, Pataky László utca és Franklin utca közötti szakaszon, a Berényi úton valamint a Körte sor és a Gyulai út egy szakaszán – emelte ki a polgármester.

A Csaba kártyáról a polgármester azt mondta: örvendetes, hogy 7600-an birtokolják már, és érdemes azt tovább fejleszteni.

A helyi akciócsoportokról kirobbant vitát ugyanakkor érthetetlennek tartja. Semmi kivetnivalót nem talál abban, sőt örül neki, hogy minél többen vesznek részt a pályázati eljárás ezen szakaszában, éppen ezért nem érteti  a képviselők felháborodott hangvételét, illetve a helyi akciócsoportok korlátozását célzó módosító javaslatot.

A polgármester azt is kifejtette: a helyszínen benyújtott módosító javaslattal kapcsolatban jogi aggályai vannak, eszerint ugyanis a közgyűlés utasítja a jegyzőt arra, hogy lépjen ki a második akciócsoportból.

Megosztás:

Címke: