Pályázati felhívás Békéscsabán tevékenykedő civil közösségek támogatására

2019. április 10. 13:32 | behir.hu

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Nemzetiségi, Érdekegyeztető, Külkapcsolati és Egyházügyi Bizottsága pályázatot hirdet a Békéscsaba közigazgatási területén tevékenykedő civil közösségek 2019. évi támogatására.

 

 

A pályázat célja:

Békéscsaba területén működő bejegyzett civil szervezetek (egyesületek, alapítványok), klubok, közösségek működésének, programjainak, projektjeinek támogatása, a helyi civil szektor közéleti részvételének segítése.

 

A pályázat benyújtási határideje:                          2019. április 30.

Támogatási időszak:                                                2019. április 1. – 2019. december 31.

A pályázatok elbírálásának várható határideje:   2019. májusi bizottsági ülés

 

Pályázatot az alábbi kategóriákban lehet benyújtani:

„A” kategória: Civil szervezetek támogatása

(Pályázati azonosító: NÉKEB/CIVIL-A/2019.)

 

„B” kategória: Nemzetiségi civil szervezetek támogatása

(Pályázati azonosító: NÉKEB/CIVIL-B/2019.)

 

 

Pályázók köre:

Pályázhat minden olyan civil szervezet/közösség („A” kategória) vagy nemzetiségi civil szervezet/közösség („B” kategória), amely tevékenységét a városban fejti ki, a lakosságot közvetlenül érintő programot valósít meg. (Nem minősül civil szervezetnek a politikai párt és helyi szervezete, a szakszervezet.)

Amennyiben jogi személyiséggel nem rendelkező (nem bejegyzett) közösség, klub pályázik, ebben az esetben pénzügyi lebonyolító szervezeten keresztül lehet pályázatot benyújtani.

 

Pályázni a pályáztató által kibocsátott pályázati űrlapon lehet.

A részletes pályázati felhívás és pályázati űrlap letölthető a https://bekescsaba.hu/palyazatok/neke-bizottsag-palyazata oldalról.

 

További információ kérhető Szabóné Ádám Erika bizottsági titkártól a 06-66/886-755 telefonszámon, illetve az adam@bekescsaba.hu e-mail címen.

 

 

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL