Óvjuk értékeinket az ünnepek alatt is

Karácsonykor sokan utaznak el családtagjaikhoz, barátaikhoz, magára hagyva otthonukat. Tegyünk meg mindent azért, hogy lakásunkat ne találják ideális célpontnak a bűnözők, legyen szó riasztó és kamera felszereléséről vagy időzítő kapcsolóról – amely azt a látszatot kelti, mintha otthon lennénk.

Érdemes csak annyi pénzt otthon tartani, amennyire minimálisan szükség van, illetve pénzkazettába, páncélszekrénybe elzárni az értékeket. A rendőrség szerint érdemes arra is figyelmet fordítani, mire következtethetnek a bűnözők a bejárati ajtót látva. A komolyabb, több ponton záródó zárrendszeren és a kellő mechanikai szilárdsággal bíró ajtón kívül például üzenhet nekik akár a rajta szereplő névtábla is.

– Itt a karácsony és ilyenkor sokan elutaznak otthonról, magára marad a lakás. Célszerű ilyenkor is odafigyelni a lakásunk védelmére. Ha elutazunk otthonról feltétlenül zárjuk be az ajtót, ablakokat, ha van a lakásban riasztó, azt mindenféleképpen kapcsoljuk be – mondta el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztályának, kiemelt főelőadója, Bátkai Miklós, címzetes rendőr alezredes.

Megosztás:

Címke: , , ,