Outcast-Kitaszítottan a világhírig

2016. február 2. 16:47 | behir.hu

Ezzel a címmel jelent meg Kiss László író Ektomorf zenekar frontemberől szóló regénye, amelyet Békés Megyei Könyvtárban mutattak be Békéscsabán. A kötet Farkas Zoltán példátlan karrierjét mutatja be, aki egy mezőkovácsházi próbateremből indulva hódította meg a németországi fesztiválokat és az Egyesült Államokat.

Csomós Lajos színművész olvasott részleteket a könyvből, amelyben többek között a húsipari iskolában eltöltött esztendők nehézségei is helyet kaptak. A békéscsabai író-olvasó találkozón megteltek a széksorok a Békés Megyei Könyvtárban, sokan voltak kíváncsiak a trashmetal zenekar frontemberére. A zenész ebben a könyvben bemutatta azt, hogyha valakinek van egy nagy álma, azért érdemes nagyon sokat dolgozni, mert akkor megvalósulhat.

- Igazándiból mindent meg szerettem volna mutatni, amiről úgy gondolom, hogy inspiráló, mert azt mondják, hogy ez egy motivációs könyv. Ezt szerettem volna bemutatni, persze van, amiről nem szerettem volna beszélni, de a gyermekkoromtól a mai napig bemutattuk azt, amit lehet – fogalmazott Farkas Zoltán, az Ektomorf zenekar gitáros-énekese.

Kiss László régóta ismeri és kedveli a zenekart, így amikor jött a lehetőség, hogy egy zenei témájú könyvet írhat, akkor rögtön az Ektomorf és Farkas Zoltán élete jutott eszébe. A közös munka során nagyon sokat beszélgettek, könnyedén megtalálták a közös hangot. A fő irányvonal az volt, hogy a gitáros-énekes milyen életutat járt be Mezőkovácsházától a németországi és amerikai sikerekig.

- Ezt az ívet akartuk megmutatni, de mindenféle dologgal nagyon őszintén, mindenféle buktatóval, magánéletével, szakmaival együtt, közben az olvasó előtt megjelennek az Ektomorf koncertek hangulata, az egyes lemezek, klipek is szóba kerülnek, szóval egy komplex munkát akartunk csinálni  - árulta el Kiss László.

A könyv nagy részében a zenész tolmácsolásában ismerhetjük meg a történetet, de megszólalnak szülei és zenésztársai is. A kötet főszereplőjével a csütörtökön 20 óra 20 perckor kezdődő Művészbejáróban hallhatnak hosszabb beszélgetést.

Kovács Dávid

További programok »

FEL