Ötszettes drámai küzdelemben győzött a BRSE a Craiova csapata ellen

2021. szeptember 18. 17:41 | behir

Szombaton folytatta szereplését a lugosi nemzetközi felkészülési tornán a Swietelsky - Békéscsaba csapata. Az ellenfél ezúttal a román elsőosztályú SCM Craiova együttese volt.

 
A pénteki győztes találkozón remek teljesítményt nyújtó Kertész Petra helyett ezúttal Rády Boglárka kapott lehetőséget liberó poszton.
A számos légióssal felálló Craiova jól kezdte a mérkőzést, nem tudott nagyobb előnyre szert tenni a BRSE. 15:15-nél időkéréssel próbálkozott Tóth Gábor, de a játék képe nem változott, a szoros végjátékból pedig a román gárda jött ki jobban.
A második etapban Glemboczki Zóra vette hátára a csapatot, azonban szívósan tapadt az ellenfél, nem tudott nagyobb előnyre szert tenni a Békéscsaba. Akadozott a gépezet, melyet kihasználva, 21-nél egyenlített, majd a szettet is megnyerte a Craiova.
A harmadik játékrészben a mérkőzésben maradás volt a tét a BRSE számára. Ennek megfelelően jóval koncentráltabb teljesítményt nyújtott csapatunk. A beálló Salla Karhu stabilitást hozott, és a kevesebb hiba magabiztos szettgyőzelmet eredményezett.
A negyedik felvonás hatalmas küzdelmet hozott, Anastasia Kornienko irányításával és Salla Karhu okos megoldásaival nálunk volt az előny, de a román együttes egy pillanatra sem adta fel, ott loholtak Pekárik Eszterék nyakában, végül azonban a csabaiak kiharcolták az ötödik szettet.
A mindent elődöntő etapban 8:7-es csabai vezetéssel fordultak a felek, de pillanatok fordított a Craiova. Ezzel azonban még nem volt vége, hiszen a legjobbkor összezárt a BRSE és elveszett labdát nem ismerve harcolta ki a győzelmet.
 
Mestermérleg
Tóth Gábor: Az első két szett elején uraltuk a játékot, azonban olyan hibákat vétettünk, amelyek ezen a szinten nem megengedettek. Sikerült felállnunk és 2:0-ás hátrányból megnyernünk a meccset. Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékon még van mit javítani.
 
SCM Craiova - Swietelsky-Békéscsaba 2-3 (24, 23, -15, -20, -10)
Nemzetközi felkészülési torna, Lugos.
Békéscsaba: Najdic 1, Glemboczki 10, Klisura 16, Drpa 17, Strunjak 15, Pekárik 14. Csere: Rády (liberó), Kornienko 6, Karhu 8. Vezetőedző: Tóth Gábor
 
Forrás: BRSE

További programok »

Sport

FEL