Ötnapos disznó fejet kapott a Jobbik orosházi képviselőjelöltje

Egy disznó levágott fejével toppant be az orosházi képviselő-testületi ülésre két volt jobbikos politikus – így igyekeztek üzenni Szabó Ervinnek, a párt országgyűlési képviselőjelöltjének.

A volt Jobbikos önkormányzati képviselő – az orosházi Jobbik alapszervezetének volt elnöke – Németh Norbert meghívására érkezett Rubi Gergely – szintén volt Jobbikos képviselő – hétfőn Orosházára azért, hogy beszámoljon Szabó Ervin, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje vélt többszörös bűncselekményéről, amit “csicskáztatási” üggyel kapcsolatban követett el ügyvédként. Az ügyészség büntetőeljárást kezdeményezett Szabó Ervin ellen. Rubi Gergely szerint az országgyűlési képviselőjelölt ügyvédi visszaélést követett el, a sértettek pedig hosszú ideig nem mertek tanúvallomást tenni.

– Mélységesen felháborított, amikor a kezembe került az ügy anyaga. A Jobbik még 2010-ben azt mondta, mindent megtesz azért, hogy felszámolja a cigánybűnözés azon formáját, amelyet már évek óta nem tudunk megszüntetni. Az is felháborított, hogy a nyomozati anyag szerint Szabó Ervin ügyvédi visszaélést követett el azért, hogy egy rabszolgatartó roma bűnözőbandát védjen. A sértetteknek elvették a nyugdíjukat, sokszor éhbérért dolgoztatták, fenyegették őket. Amikor Vona Gábor barátjaként mutatta be ezt az embert, már akkor kérdőre akartam vonni őt, de a biztonsági őrök nem engedtek közel hozzá Békéscsabán. “Madarat tolláról, embert barátjáról”, tartja a mondás. Én pedig azt mondom, hogy Szabó Ervin lépjen vissza a jelöltségről, mondjon le és tegye ugyanezt Vona Gábor is – mondta Rubi Gergely.

Embertelen körülmények között rabszolgaként tartott sértettekről van szó – erről már Németh Norbert beszélt. Hozzátette: azok,  akiket a nyomozati anyag szerint sokszor a roma bűnözők bántalmaztak, többször megfenyegettek és több hete elföldelt döghússal etettek. Mint mondta,  egy 2010-ben kelt ügyészi okirat szerint “a tanúvallomások szerint 2008-ban dr. Szabó Ervin ügyvéd a vádlott megbízása alapján ugyanúgy a vádlott által elkövetett bűncselekmény sértettjeinek megbízottjaiként lépett fel, mint a jelen ügyben egy másik ügyvéd és 2008-ban dr. Szabó Ervin ügyvéd a megbízói sértetti érdekkel szembeni tevékenykedésével a bűntetőeljárást sikerült is meghíjúsítania.” 

Az orosházi képviselő-testületi ülésen egyébként a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje nem vett részt, ezért a két korábbi pártpolitikus Szabó Ervin párttársa asztalára helyezte az ötnapos, a rabszolga sorba kényszerített emberek sorsát, az elkövetett bűncselekményt szimbolizáló állattetemet.

Megosztás:

Címke: , , , ,