Öt csabai úszó került be a Jövő Bajnokai Programba

2023. február 7. 15:30 | Such Tamás

A Magyar Úszó Szövetség a közelmúltban megtartott elnökségi ülésén jóváhagyta a Jövő Bajnokai Program keretét. A Békéscsabai Előre Úszó Klubtól (BEÚK) öten is bekerültek a Dél-Alföldi Régió válogatottjába.

– Azok a 12-15 éves úszók képviselik a Dél-Alföldi Régió válogatottját, akik az év végi országos ranglistán vagy a nyári korosztályos bajnokságokon pontszerző helyen végeztek. A régióhoz Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegye úszói tartoznak. Országos szinten, az 52 fős résztvevőjével és az eredményei alapján ez a legerősebb régió – mondta Szarvas János.

A BEÚK vezetőedzője hozzáfűzte, a program, pillére, hogy havonta rendeznek egy összetartást – Szegeden, Hódmezővásárhelyen vagy Kecskeméten. Ilyenkor technikai és szárazföldi képzések, videóelemzés, valamint nevesebb edzők vállalnak bemutatóórái zajlanak.

– Idén Petróczki Zsombor, Perza Berta, Rozek Petra, Nagy-Benedek Izabell és Nagy-Benedek Olivér képviseli egyesületünket. Reméljük, mindez motiválja őket, továbbá az utánpótlás korú versenyzőinknek a felkészülésükben mintául szolgálnak – fogalmazott.

***

A pandémia előtti időszakban mindig volt régiós országos döntő, ahol a csabaiak előkelő helyen végeztek, több számban is remekeltek. A 2023-asról egyelőre még nem született döntés.

 

 

További programok »

Sport

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
2023. március 21. 16:41
FEL