Összeveszett két autós

2016. február 28. 10:58 | Fekete Kata

A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, aki Békéscsabán szidalmazta egy másik kocsi vezetőjét és az autó kormányoszlopáról letörte az irányjelző kapcsolóját.

A Békéscsabai Rendőrkapitányág garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy férfi ellen, aki Békéscsabán, a Bartók Béla úton egy közlekedési szituációt követően szidalmazott egy autóst. A 34 éves K. A. január 7-én 13 óra 45 perc körüli időben személygépkocsijával a Munkácsy utcáról kanyarodott ki a Bartók Béla útra. A lámpánál előtte állt egy másik autó, amelynek vezetője nem indult el azonnal, amikor a lámpa zöldre váltott. A férfi rádudált, ezután pedig úgy látta, hogy a nő felemelte a karját, az öklét rázta. A Bartók Béla úton egymás mellett haladtak és a gyanúsított szerint a nő ránézett és valamit mondott neki, majd sávot váltott. A férfi állítása szerint ezt nem kellő körültekintéssel tette, mert az autóik a manőver közben majdnem összeértek. Mikor a nő besorolt a Vozárik utca felé balra kanyarodó sávba, K. A. mögé állt, kiszállt a kocsijából, kinyitotta az előtte álló autó első ajtaját, megfogta a nő kabátját és szitkozódni kezdett, majd letörte a kormányoszlopról az irányjelző kapcsolóját.

A történteket követően a sértett személyesen tett feljelentést, a gyanúsított pedig felhívta a rendőrséget és elmondta, hogy már bánja, amit tett, de mellette utazott váradós felesége és úgy érezte, a nő veszélyes helyzetbe sodorta őket.  A Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben elrendelt nyomozást február 23-án lezárta és a nyomozás iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal küldte el a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Forrás: Policie.hu

FEL