Ősszel pótolják a Városi Amatőr Labdarúgó Bajnokság tavaszi fordulóit

2021. május 15. 07:27 | Papp Ádám Sándor

A békéscsabai kispályás labdarúgó bajnokság 2020/21-es szezonjának őszi felvonása zökkenőmentesen lezajlott. Mint minden évben, a tavaszi idény áprilisban kezdődik. A koronavírus-járvány azonban közbeszólt. Varga Tamást, Békéscsaba sportért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős alpolgármesterét kérdeztük a kialakult helyzetről.

A 2020/21-es idénynek 70 csapat 6 csoportban vágott neki a Városi Amatőr Labdarúgó Bajnokságban. Az őszi szezon 11. fordulóját zökkenőmentesen lebonyolították, az utolsó kört november 2. és 8. között rendezték meg. A bajnokság tavaszi rajtja sokáig kérdőjeles volt és több alkalommal is el lett tolva a koronavírus-járvány miatt.

– A versenybizottság, valamint a sportcsoport munkatársai folyamatosan nézték a Magyar Közlönyben a jogszabályokat, enyhítéseket. Ezek nem érkeztek meg, ezért mindig tolni kellett a konkrét információt a bajnokság sorsáról. Érthetően volt egyfajta türelmetlenség a csapatól, játékosok részéről. Most ott tartunk, hogy a jogszabályok még mindig nem biztosítják azokat a lehetőségeket, amelyek a megrendezést segítenék – mondta Varga Tamás.

Az alpolgármester azzal folytatta, hogy felmérést készítettek arról, hogy a védettségi igazolványra vonatkozóan - a 70 megkérdezett csapatból 68 válaszolt –. egy a szabadidős labdarúgás korlátozásainak esetleges eltörlésére, de a csapatok közel 80 százaléka nem tudna a május 17-ei rajta kiállni védettségi igazolással sem.

–Miután a bajnokság tavaszi szezonját nem tudjuk a még hatályos kormányrendelet miatt megrendezni, ezért a tavaszi szezon párosításait, menetrendjét a versenybizottság áttette az augusztus végétől kezdődő időszakra: 2021. augusztus 30-tól november 12-ig lesz lejátszva a 11 hátramaradt forduló. A két szezon alapján kialakulnak a végső sorrendek, amelyek alapján bajnokot tudunk avatni és lesznek feljutó, kieső csapatok. Ez alapján nem rajtol el augusztusban a 2021/22-es idény, de 2022 tavaszán egy 11 fordulóból álló, egy szezonos, de teljes bajnokságot fogunk kiírni, amelynek a végén bajnokot, feljutókat és kiesőket hirdetünk. Reményeink szerint 2022/23-ban állhat vissza a normál lebonyolítási rend – emelte ki az alpolgármester.

Varga Tamás hozzátette: a már hagyománynak számító Esti Kupa lebonyolítása a tervek között szerepel, annak ellenére, hogy a jogszabályok még nem engedik. Véleménye szerint a nyár második felében már lesz lehetőségük megrendezni az eseményt. 

További programok »

Sport

FEL