Összefogás, hogy hétvégén se legyen éhes gyerek Békésen

Köszönetet mondott támogatóinak a Hétkrajcár Egyesület

Társadalmi összefogással biztosítanak meleg ebédet hétvégenként Békésen azoknak a gyerekeknek, akik nehéz körülmények között élve csak az iskolában kapnak főtt ételt. A hat éve indult Hét Krajcár elnevezésű program ma már egyesületi formában működik. A szervezet pénteki karácsonyi ünnepségén köszönte meg azok munkáját és anyagi támogatását, akik segítettek, hogy ne menjenek éhesen iskolába hétfőnként a gyerekek.

A békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola harmadikos diákjainak betelhemes játéka csalt ünnepi hangulatot arra az estére, amikor köszönetet mondtak a támogatóknak. Hat év alatt mintegy húszezer gyermek ebédjéhez járultak hozzá civilek, magánszemélyek és vállalkozók.

Nagyné Hidvégi Mária, a Hétkrajcár Egyesület elnöke elmondta, egy hétvégén mindig százötven gyermek kap tőlük meleg ételt. Ez folyamatosan rotálódik, hogy mindenki többször sorra kerüljön. 2016-ban közel ötezer adag meleg ételt osztottak ki harminc hétvégén.

A program a polgármester kezdeményezésére indult el, aki 2010-ben – akkor még jelöltként – a várost járva személyesen tapasztalta meg, hogy sok helyen nem tudtak hétvégén enni a gyerekek. Izsó Gábor úgy fogalmazott, „belé vésődött” ennek emléke, ezért született meg a gondolat, hogy megszervezze az akciót. Elmondta, a békési konyhák valamennyien vállalták, hogy segítenek a kivitelezésben. De sok magánember is adományaival, önkéntes munkájával vesz részt a megvalósításban.

Az önkéntességre azokat is biztatják, akik a programban ételt kapnak. Társadalmi munkában, például várostakarítási akcióban sokan fejezik ki köszönetüket közülük. Így végül mindenki adja és kapja is a „Hét Krajcárt”.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,