Ételt osztott Békésen a Hétkrajcár Egyesület

Háromszáz adag meleg ételt osztott ki Békésen a Hétkrajcár Egyesület.  A szervezet a rászoruló békési gyerekeket, fiatalokat, illetve családokat segítette karácsony előtt egy-egy tál babgulyással, valamint buktával és bejglivel.

Az akció még 2011-ben indult azzal a céllal, hogy minden héten egyszer étellel segítsék a rászorulókat – tájékoztatott a város polgármestere. Az egyesület munkatársai eddig több, mint tizenötezer adag ennivalót osztottak ki. Idén közel háromezer-ötszázra tehető azoknak a száma, akiknek meleg étellel szolgált a Hétkrajcár Egyesület.

A felajánlások magányszemélyektől és helyi cégektől érkeznek – emlékeztetett Izsó Gábor. A városvezető elmondta: szinte minden hétvégén 150 adag meleg ennivalóval igyekeznek segíteni a rászorulóknak, az étel mennyiségét az ünnepekre való tekintettel most megduplázták.

Az akcióban közel 100 ember vesz részt társadalmi munkában. Izsó Gábor hozzátette: a szociális munkások jelzik, hogy, kik azok, akik jogosultak lehetnek az adományra.  Az ételt névre szóló jeggyel vehetik át a jogosultak.

 

Megosztás:

Címke: , ,