Oscar-díjjal felérő elismerést kapott a Turbometal autós blog csapata

2016. szeptember 5. 13:14 | Mikóczy Erika

 

Oscar-díjjal felérő elismerést kapott a Turbometal autós blog csapata - tudósít a VS.hu.

A London Motor Film Fesztivál zsűrije a Tesla P85 D elektromos tesztjéről szóló videójukat a Best Journalism Film kategória legjobbjának találta. A VS.hu közreműködésével készült filmmel megelőzték a Top Geart is.

„Hatalmas elismerés, hogy egyedüli külföldiként bejutottunk a legjobb öt film közé, és még nyertünk is” – mondta a VS.hu-nak Bernáth Milán, a díjazott alkotás rendezője. A londoni díjátadón Firnigel Dániel operatőr és Rigó Péter, az egyik szereplő is ott volt. A Turbometal és a VS.hu közös produkciója tavaly jelent meg, a film a VS.hu oldalán is megtekinthető.

Nem ez az első elismerésük: már a Kreatív által szervezett Online Video Award zsűrije is arannyal díjazta a csaknem 700 lőerős, kéttonnás autó tesztjéről készült videót.

A baráti társaságból verbuválódott Turbometal 2010-ben kezdett autókról blogolni. Ezek nem hagyományos tesztek voltak, inkább „az autók megismerésének kalandjai” – mondta Benáth. A vállalkozás hamar kinőtte magát, és egyre több követője lett.

A Turbometal hatalmas sikert ért el Londonban azért is, mert mostani vetélytársaik nagyon más pályán játszanak. „A Top Gear hatalmas büdzséből készül” – mondta Bernáth, hozzájuk képest a magyar csapatot jóformán csak a lelkesedés hajtja. A londoni gála ünnepélyes esemény volt. A résztvevőket nagy körasztaloknál helyezték el, a mintegy 300 néző pedig a páholyokban foglalt helyet. A fesztivál jelentőségét az is jelzi, hogy „a zsűriben a Gumball 3000 alapítója is ott ült” – mondta Bernáth.

Forrás: VS.hu

FEL