Országos Könyvtári Napok: új közösségi teret adtak át a Békés Megyei Könyvtárban

2020. október 8. 14:56 | Vincze Attila

A Békés Megyei Könyvtárban is megrendezik az Országos Könyvtári Napokat. Ahogy az ország más településein, úgy Békéscsabán is sokszínű programokkal várják a héten az érdeklődőket. Szerdán avatták fel hivatalosan az intézményben azt a közösségi teret, ahol a fiatalok modern körülmények között tölthetik el a könyvtárban az idejüket.

Az Országos Könyvtári Napok lehetőséget adnak arra, hogy a békéscsabai intézmény is kicsit szorosabb kapcsolatba kerülhessen az olvasókkal. Ilyenkor a könyvtár a késedelmi díjakat elengedi, kedvezményesen lehet beiratkozni, de számos érdekes programot is kínálnak a látogatóknak. 

– Figyelünk arra, hogy a mi kínálatunkat igénybe vevők és a lehetséges igénybe vevők mit szeretnének. Ezen a héten a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki számára kínálunk irodalmi programot, zenei programot és sportprogramot is – mondta Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója. 

A könyvtári hét jó alkalom volt arra, hogy hivatalosan is átadják azt az új közösségi teret, amit nemrégiben egy pályázat segítségével alakítottak ki a fiatal olvasók számára. A fejlesztés a „digilépcső” nevet kapta.

– Készítettünk USB-aljzatokat, villamos aljzatokat azért, hogy aki idejön és olvasni szeretne, az a mobilját, tabletjét, laptopját itt fel tudja tölteni. Van wifi, tehát dolgozni is lehet, vagy bármit, amit az olvasók szeretnének – magyarázta Kertész Zoltán, a könyvtár osztályvezetője.

 

 

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere és Kádár Kende, a város diákpolgármestere avatta fel a helyszínen a modern olvasósarkot. A diákpolgármester elmondta, hogy könyvtárra mindig szükségük lesz a fiataloknak, de nem mindegy, hogy érzik magukat benne.

– Az ifjúságnak szól ez a mai átadó. Úgy gondolom, hogy ez a fejlesztés nagyon fontos dolog, mert ha a diákságnak van egy olyan tere, amit a magáénak érez, otthonosabbá tudja azt tenni, akkor többen fognak járni ide – fogalmazott.

A szalagátvágás után azonnal birtokba vehették a diákok az új közösségi teret, amitől az intézmény vezetése azt várja, hogy nagyobb kedvvel jönnek majd a fiatalok a Békés Megyei Könyvtárba.

Galéria

További programok »

FEL