Országos Könyvtári Napok Békésen

2019. október 1. - 2019. október 5.
Helyszín: Püski Sándor Könyvtár Békés

Idén újra csatlakozik Békés az Országos Könyvtári Napokhoz. Október 1-5. között lesznek programok a Püski Sándor Könyvtárban és a Gyermekkönyvtárban.

Október 1-jén, kedden 14:30-tól Boldog Gusztáv természetvédelmi őrkerület-vezető tart előadást általános iskolásoknak „Madárbarát otthon, madárbarát kert” címmel a gyermekkönyvtárban, majd fél öttől a felnőtteket invitálja ugyanő a „Békés természeti kincsei” című előadásra az olvasóterembe.

Október 3-án, csütörtökön kettőtől a gyermekkönyvtárban Szojka Petronella múzeumpedagógus a papírfonás rejtelmeibe vezeti be a gyermekeket, míg fél öttől Csarnai Erzsébet és Csávás István a Békés és Környéke Biokultúra Egyesület tagjai „Környezettudatos kertészkedés és konyha” címmel tart előadást, melyet biotermékek bemutatója és kóstolója követ.

Október 5-én, szombaton Családi nap lesz. Délelőtt a gyermekkönyvtárban Bartyik Gitta meseterapeuta tart foglalkozást és sütinyalókát készítenek ugyanott a gyerekek bevonásával. 15 órától az olvasóteremben Süti parti  lesz, ekkor hirdetik ki az aszalt gyümölccsel készülő sütemények versenyének eredményeit, kóstolóval és receptcserével. Valamennyi rendezvényre a belépés díjtalan.

Az Országos Könyvtári Napok ideje alatt, azaz október első hetében a Püski Sándor Könyvtárban elengedik a késedelmi díjakat, a látogatók ingyen használhatják az internetet, ingyenes beiratkozás az új olvasóknak és a lejárt tagság ingyenesen megújítható.

További programok »

Kultúra

Martin Gábor: Őszintén adom át a mögöttem álló 70 év tapasztalatát

A nullás évek elején alig, hogy megjelent, azonnal tarolt is a digitális fényképezés. Ez derekasan megtizedelte az akkori középkorú képalkotókat. Valaki pályát váltott, más beleszomorodott a tétlenségbe. Van azonban olyan kolléga, akit a hetedik iksz fölött is bármikor be lehet vetni egy hétvégi sporteseményre. Míg Martin Gábor egy teljesen más fotósútra indult a digitális galaxison.
09:20
FEL