Országos Előválasztási Bizottság: Hétfőn folytatódik az előválasztás

2021. szeptember 19. 12:55 | behir

Szeptember 18-án, szombaton kezdődött meg az előválasztás. Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint szombaton reggel 6 óra és délelőtt 10 óra között a választani kívánók mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt. Olyan terhelés érte a rendszert, hogy az előválasztás leállt, az majd csak hétfőn folytatódik.

Mint ismert, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közösségei úgy döntöttek, hogy közösen indulnak a 2022-es országgyűlési választáson, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket előválasztáson választják meg. A 2021. évi előválasztás első fordulójára 2021. szeptember 18-26-a között, második fordulójára október 4-10-e között kerül sor.
 
A választás indulása azonban nem volt zökkenőmentes. Ahogy az Országos Előválasztási Bizottság fogalmazott: "nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett", ezért a szavaztatási folyamatot leállították.
 
Az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában 2021. szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor folytatódik majd, az eddig lezajlott előválasztási folyamattal kapcsolatos további döntésekeről pedig az Országos Előválasztási Bizottság tárgyal.
 
Az ellenzéki előválasztás Békés megyei indulóiról szóló összeállításunkat ide kattintva olvashatják. 
 
 

További programok »

Itthon

Békéscsaba kultúrájáért díjátadó a magyar kultúra napja alkalmából - galériával

Gálaműsor részeként adták át a Békéscsaba Kultúrájáért díjakat a Csabagyöngye Kulturális Központban péntek este. Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta, hogy fontos elismerni minden olyan tevékenységet, ami a hagyományainkat és a kultúránkat őrzi. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kultúra tisztelete nélkül nem létezhetnénk, mert ez az életünk szerves része.
21:13
FEL