Országos elismerést kapott a mezőberényi képviselő-testület

2018. szeptember 25. 10:36 | behir

A testületet az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége (ÉTA) részesítette elismerésben.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint Papp Ágnes ügyvezető Rubovszky László, a szövetség korábbi elnöke jelenlétében adta át a díjat szeptember 24-én. A Sándor János erdélyi fafaragó készítette díjakon Magyarország és Mezőberény címere látható.

Az ügyvezető kiemelte, hogy alapvető feladatuk az érdekképviselet és szolgáltatások nyújtása, hogy ezzel is hozzájáruljanak a sérültek életminőségének javításához. A szervezet minden évben átad egy-egy elismerést azoknak az önkormányzatoknak, amelyek ezért a célért tesznek.

 

A Sándor János készítette címerek, melyetket a mezőberényi képviselő-testület kapott. Fotó: polgármesteri hivatal

 

Kiemelték a gimnáziumban a közösségi szolgálatot, az érintett szervezetek támogatását, az érintettek munkalehetőségének, foglalkoztatásának támogatását és mindazt, amivel sokat tesznek azért, hogy a településen élő értelmi fogyatékos emberek életminősége, esélyegyenlősége javuljon.

Siklósi István polgármester megköszönve a díjat kiemelte, hogy az elismerés valójában mindazoké, akik az érintettekkel foglalkoznak, dolgoznak értük, tanítják őket és tesznek a mindennapjaikért.

FEL