Iskolaigazgatók is faggathatják a szakképzésért felelős helyettes államtitkárt

2020. február 7. 08:46 | behir.hu

Országjáró körútra indul a szakképzésért felelős helyettes államtitkár, hogy a szakképzési törvény végrehajtási rendeletéről tartson értekezleteket iskolaigazgatóknak, vállalkozóknak, kamaráknak.

Pölöskei Gáborné az M1 aktuális csatornán csütörtökön elmondta: az igazgatók feltehetik kérdéseiket, amelyekre most már gyakorlati, a végrehajtási rendeletben foglalt válaszokat kapnak.

A szakképzést ki kellett emelni a magyar közoktatási rendszerből, mivel szakmai képzést ad, és ennek megfelelően kellett szabályozni is. A duális képzéshez olyan szabályozás szükséges, amely lehetőséget teremt a tanórák és a gyakorlat rugalmas elosztására, ennek megfelelően az új rendszerben az óraszám elszámolása éves keretben történik - fűzte hozzá.

Kiemelte: a kancellár, az igazgató és az igazgató-helyettesek feladatait sikerült nagyon jól elválasztani.

Az igazgatók nagyobb szakmai szabadságot kapnak, amelybe azonban nem tartozik bele a képzés szerkezetének meghatározása, ami a kancellárok feladata. Ők azt a területi igényeknek megfelelően alakítják majd - tette hozzá.

A cél az, hogy a szakképzés vonzóbb legyen, a gyerekek minőségi oktatást kapjanak megújult tartalommal és módszertannal - fogalmazott Pölöskei Gáborné.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL