Orosházán is megkezdődött az oltások második szakasza

2021. január 28. 06:13 | behir.hu

Az új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta fertőzés megelőzése érdekében – az oltási terv alapján – az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet oltópontján január 27-én megkezdődött a Pfizer/BioNTech által gyártott COVID 19 mRNS vakcina második adagjának beadása.

Orosházán január 6-a óta a kórházi dolgozók 46 százaléka vette már fel önkéntesen az oltás első adagját – tájékoztatta a behir.hu-t az orosházi kórház. Mivel a védettség kialakulásához két oltásra van szükség, így 21-24 nap elteltével kapják meg a kórházi és egészségügyi dolgozók az oltás második adagját, ez a folyamat kezdődött el január 27-én. Az oltottak teljeskörű védelme csak a vakcina második adagját követő 7 napon belül alakul ki.

– A második adag mellett a napokban újabb kollégák veszik fel az első oltást, ezzel tovább nő a beoltott kórházi dolgozók száma – hangsúlyozta dr. Duray Gergő. A Dr. László Elek Kórház vezetője hozzátette, az intézmény orvosai és szakdolgozói az elmúlt hetekben több külső helyszínen is dolgoztak.

– Kollégáink Orosházán és Nagyszénáson január elején két nagy szociális otthonban oltották az időseket és az ott dolgozókat. Ezen a héten a mezőkovácsházi, magyarbánhegyesi és szarvasi szociális intézményekben folytatják a védőoltások beadását, illetve megkezdik a második oltást Nagyszénáson és Orosházán. Emellett akik ezen intézményekben korábban kimaradtak, megkaphatják az első oltásukat – ismertette dr. Duray Gergő.

Egészségügy

2764 az új fertőzött, elhunyt 130 beteg, több mint 721 ezer embert beoltottak

Folyamatosan zajlik az oltás, már 721 677 fő a beoltottak száma, közülük 252 847 fő már a második oltását is megkapta. Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján ismertetjük a következő egy hét oltási programját. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma.
09:00
FEL