Örökbefogadott egy gólyát a Békéscsabai Médiacentrum

2016. április 10. 08:34 | behir.hu

Olvasóink a nap 24 órájában láthatják a Békéscsabai Evangélikus Általános Iskola melletti kéményen lakó madarat.

A gólyát az iskola diákjai is nagy lelkesedéssel fogadták.

A pedagógusok is örömmel üdvözölték a vendéget, és remélik, hamarosan fiókákat is láthatnak az iskolások.

Óréné Péli Gyöngyi, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Általános Iskola pedagógusa úgy nyilatkozott, hogy a gyerekek általában szeretik az állatokat, és az, hogy a szemük láttára a kisgólyák is kikelnek, az külön öröm. A tanítónő hozzátette, hogy 3. osztályban környezetismeretből pontosan A vízpart világa című téma következik, melyben a gólya is szerepel. Így a kisdiákok közvetlenül is tapasztalatot szerezhetnek legnagyobb költöző madarunk életéről. 

Most már nemcsak az iskolások, hanem a behir.hu oldal olvasói is láthatják a gólya mindennapjait, hiszen mostantól egy kamera rögzíti a nap huszonnégy órájában a madár életét.

Köveskúti Péter a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a mi gólyánkat a világ összes gyereke nézheti, a kamera segítségével bárki tanulmányozhatja életét, szokásait,hogyan nevelik a fiókáikat. 

A Békéscsabai Médiacentrum ügyvezetője, Opauszki Zoltán fontosnak tartja, hogy a szerkesztőség város értékeit bemutassa a nézőknek. Hangsúlyozta a Békéscsabai Médiacentrum Kft. a birtokában lévő médiafelületekkel, a 7.tv-vel, a Csabai Mérleggel, a behir.hu oldallal azt a célt tűzte ki a tulajdonosok elvárásának megfelelően - tekintettel arra, hogy ez egy közszolgálati média-, hogy bemutatja azokat az értékeket, amelyek meghatározó fontosságúak városunk életében.

Így az iskola és a Békéscsabai Médiacentrum együttműködésének köszönhetően a behir.hu hírportálon keresztül már bárki betekinthet a békéscsabai gólyacsalád életébe. 

[embed]https://www.youtube.com/playlist?list=PLZ1sL9ZqyCCa1_EEzLq5rIJbAeJ0UQRjU[/embed]

FEL