Óriási LEGO város épül a Csabagyöngyében – a hétvégén lehet megtekinteni

2024. február 23. 11:55 | Such Tamás

Óriási, 25 méter hosszú, 3,75 méter széles, azaz közel száz négyzetméteres egybefüggő kockaváros épül a napokban, amelyet szombat-vasárnap meg lehet tekinteni a Csabagyöngye Panoráma teremében.

– A nyolcvanas évektől napjainkig, az összes városkategóriás készletből két nap alatt, hetedmagammal építem fel a LEGO cityt – meséli Jáksó Szabolcs szervező. Hozzáteszi, az érdeklődők a város szélétől, történetesen a repülőtértől az utópályán keresztül, kül- és kertvárosokon áthaladva a vidámparkon át, a belvárosba érkeznek.

A centrumban ún. modulált házak, amelyek többezer darabból összerakott, a LEGO legexkluzívabb házai fogadják a fürkésző szempárokat. Azonfelül a kiállításon sajáttervezésű megoldásokkal is találkozhatunk.

– Többek között a LEGO a repülőtér-szettben eredendően nem készített hangárt, míg nálunk van egy saját építésű – folytatja. –  Azonfelül több mint ötven vonatszerelvény lesz a vasútállomáson, amelyek interaktívan, egy-egy gombbal irányíthatóak.

Megjegyzi, eddig két kiállításuk volt, melyeket egy nap, 14 óra alatt építettek fel, most azonban nem bízzák a véletlenre, így már csütörtökön elkezdték a munkálatokat, hogy szombat reggel nyugodtan megnyílhasson a Tiszántúl legnagyobb LEGO városa.

A rendezvény részleteiről bővebben: ITT!

További programok »

Itthon

FEL