ORFK: több mint 75 ezer járművezetőt ellenőriztek a rendőrök a Roadpol akcióban

2022. december 14. 08:23 | behir.hu

A Roadpol elnevezésű országos közlekedésrendészeti akcióban a rendőrök több mint 75 ezer járművezetőt ellenőriztek december 5-11. között - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORKF) kedden a police.hu-n.

Azt írták, hogy az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport (ROADPOL Operational Group) által meghirdetett Alcohol&Drugs elnevezésű fokozott ellenőrzésen a rendőrök a járművezetők ittas és bódult állapotát ellenőrizték.

A közlemény szerint az akció ideje alatt a rendőrök 75 ezer 70 járművezetőt ellenőriztek. A 235 eljárás alá vont sofőr felénél olyan mértékű volt az ittasság vagy a bódultság, hogy az elérte a bűncselekményi kategóriát.

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Autómentes világnap: A Kölcsey utcai ovisok is rollerre és bringára pattantak

Ha nem is világszinten, de békéscsabai viszonylatban erőteljesen felhívta a figyelmet néhány intézmény az autómentes világnap jelentőségére. Ezen a napon többek között a Kölcsey utcai ovisok is bringán, rolleren kerülték meg többször az intézményt. A kisebbek, nagyobbak és az őket kísérő rendőrök, valamint óvodapedagógusok jó időben tölthették meg jó kedvvel és zsivajjal az utcákat.
2023. szeptember 22. 15:47
FEL