Orbán: Ha jövő héten elérjük a 3,5 millió oltottat, nyithatnak a teraszok

2021. április 14. 16:23 | Varga Diána

Az általános iskolás alsó tagozatos gyerekek és az ovisok pedig hétfőtől járhatnak iskolába és óvodába – jelentette be a miniszterelnök szerda délután.

A kormányülés után Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett videóban újra megerősítette, hogy Magyarországon már 3 millió főt oltottak be koronavírus-elleni védőoltással. A következő lépcsőfok a 3,5 millió lesz, amelyet jövő hét közepén érhetünk el: ekkor nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, könnyítésként pedig az érintetteknek elengedik a teraszdíjat.

A kormányfő kitért arra is, hogy április 19-étől kinyitják az óvodákat, emellett egyelőre csak az alsó tagozatos általános diákok mehetnek iskolába, a felsősök a középiskolásokkal egy időben, május 10-étől ülhetnek be a padokba.

A miniszterelnök arra is kitért: a kormány arra amegállapításra jutott, hogy mind itthon, mind külföldön felerősödtek a vakcinák elleni politikai támadások. Meggyőződése szerint az a cél, hogy elbizonytalanítsák az embereket, ezért mindenkit arra kér, hogy ne hallgasson az oltás ellenes hangokra, mert az oltás életeket menthet, ezért fogadja el a felkínált vakcinát és oltassa be magát.

További programok »

FEL