Orbán: Az ünnepek alatt is maradnak a korlátozások és a kijárási tilalom

2020. december 7. 13:57 | Varga Diána

A magyar miniszterelnök videóüzenetben közölte, hogy további egy hónapig lesznek érvényben a szigorítások, de még kérdéses, hogy szenteste tesznek-e kivételt. A szilveszteri bulikat viszont biztosan nem lehet majd megtartani.

"Egy hónap telt el a kijárási tilalom bevezetése óta. A koronavírussal továbbra is harcban állunk, nem csak mi, hanem egész Európa" – kezdte a kormányfő a hétfő délután közzétett videóban. Mint mondta, a kórházakban a betegekért küzdenek az orvosok és az ápolók, az iskolákban pedig a pedagógusok azért harcolnak, hogy a szülők megmethessék munkahelyüket. Ezért mind az egészségügyben és oktatásban dolgozóknak is köszönetet mondott.

Emlékeztetett, hogy két hete elindult a célzott, tömeges tesztelés, múlt héten pedig Magyarország már a legtöbbet tesztelő országok közé tartozott. A kormányfő arról tájékoztatott, hogy konzultált a járványügyi szakemberekkel, kutatókkal arról, hogy fenn kell-e tartani a december 11-én lejáró kijárási tilalmat és szigorú intézkedéseket.

"A válasz egyöntetű volt: a szigorú intézkedéseket fenn kell tartani, mivel karácsony jövőre is lesz, és az a fontos, hogy mi is legyünk" – fogalmazott.

 

 

Ennek megfelelően ma hajnalban az operatív törzs úgy döntött, hogy a jelenlegi kijárási tilalom és a szigorú intézkedések január 11-éig, tehát további egy hónapig érvényben maradnak. Ez azt jelenti, hogy este 8 és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben. Hogy szenteste tesznek-e kivételt, azt a miniszterelnök szerint csak december 21-én lehet eldönteni, az akkori állapotok ismeretében.

Nem lesz kivétel december 31-én: a szilveszteri bulikat és utcabálokat nem lehet megtartani idén. Orbán Viktor ismét azt hangsúlyozta: a megoldás a vakcina, amely most már belátható távolságban van. Holnaptól indul a regisztráció, mindenki jelentkezhet, aki be akarja magát oltatni. "Azért dolgozunk, hogy az elsők között juthassunk vakcinához. Mindenkivel tárgyalunk, se politikát, se egymással versengő nagy cégek érdekeit nem vesszük figyelembe, csak az számít, hogy a magyarok minél gyorsabban és biztonságosabban juthassanak vakcinához" – összegzett a miniszterelnök. Végül ismét azt kérte, hogy mindenki tartsa be az járványügyi szabályokat, az ünnepek alatt is vigyázzunk egymásra, hiszen minden élet számít.

További programok »

Itthon

Október 17-én ismét lesz 4 Labda Bajnokság

Már javában zajlik a 4 Labda Bajnokság szervezése Békéscsabán. A már több mint 10 esztendeje létező rendezvényt Kormos Mihály, a BRSE korábbi szakmai igazgatója hívta életre. A program szervezését négy évnyi szünet után a Körös Tollaslabda Sport Egyesület vállalta el. A szervezők családi és baráti csapatok nevezését várják.
2021. szeptember 21. 18:20
FEL