Olimpikonok köszöntése

A portlandi VB-n sporttörténeti sikert elért alétákat köszöntötték Békéscsabán.

A portlandi VB-n sporttörténeti sikert elért világklasszis és olimpikon atlétákat köszöntött pénteken a város vezetés a Csabaparkban. Emellett szó volt az április végén kezdődő 37. Nemzetközi és 22. Futógáláról is. 

– Folytatódott a csabai csoda! Ezekkel a szavakkal kezdte beszédét Kiss Tibor alpolgármester, aki hozzátette: – Ezek a sportolók kiemelt, nagyon komoly és alapos munkát végeznek. Az edzőik pedig példaképeket nevelnek, olyanokat akik neve örökre fennmaradhat a sporttörténelemben. 

– Olimpiai, kiemelt támogatás és ahol lehet plusz forrásokat próbálunk mellé rendelni. A frakción belül mindenkinek az volt a véleménye, hogy jelentős összeget kell biztosítani, hisz olyan jelentős eredményt hoznak, amire büszke lehet a város – mondta Hanó Miklós. Az alpolgármester hozzátette az olimpikon sportolóink nemcsak a városunkat képviselhetik és vihetik jó hírét világszerte, hanem a csabai kolbász nagyköveteivé is válhatnak majd. Dr. Ferenczi Attila tanácsnok, az atlétikai klub elnöke hozzátette: sporttámogatásra idén nagyságrenddel többet fordítanak, mint eddig. Emellett a felkészülést külön támogatja a Vagyonkezelő Zrt. és új szponzorok is bekapcsolódtak.  

Dr. Ferenczi Attila  tanácsnok kijelentette: a város a költségvetésének több, mint 2 százalékát költi sportra. Ebből egyrészt pénzügyi támogatás, másrészt ingyen terembérletek, illetve rendezvényhelyszínek biztosítása is szerepet játszik. De összességében ez a nagyságrend is mutatja, hogy Békéscsaba nagyon komolyan veszi a sportot.  Az atlétikai klub ügyvezetője, Tóth Sándor elmondta, olimpikonokat nevelni nagy felelősséggel és persze büszkeséggel jár. Ők már 14 éve nevelkednek a klub szárnyai alatt. Gregor László az olimpiai kvalifikációra készül, Kovács Barbara gyalogló már biztosan ott lesz a rioi olimpián. Baji Balázs a világ hatodik legjobbjaként futott, Márton Anita pedig a vb-n, országos csúcsot lökött és ezüst érmet szerzett.

A város április 30-án a nemzetközi gyalogló és futógálát is támogatja, ahol nem csak váltó és egyéni versenyeket, hanem felkészülést is tartanak a májusi szupermaratonra. A verseny még arra is nagy lehetőség, hogy a futók felmérjék képességeiket a Békéscsaba-Arad Szupermaraton előtt, ami májusban lesz. Új szponzorok is megjelentek idén, akik segítik a sportolókat a felkészülés a versenyzés során.

Megosztás: