Olajszivárgás Orosháza és Kaszaper között: lezárult az útszakasz talajvizsgálata

2022. augusztus 5. 11:15 | behir.hu

Július 18-án föld alatti vezetéksérülés miatt olajszivárgás rongálta meg a burkolatot az Orosháza-Mezőkovácsháza összekötő úton, Orosháza és Kaszaper között a pusztaföldvári bekötőút után. A külső cég által végzett talajminta laborvizsgálatok befejeződtek, az eredmények alapján további bontást és talajcserét nem kell végezni, így folytatódhatnak a helyreállítási munkálatok, melyek miatt várhatóan augusztus 23-ig számíthatnak még útlezárásra a közlekedők.

A Magyar Közút NZrt. tájékoztatása szerint a földmű helyreállítását követően az útalapot és az aszfaltrétegeket építik be a szakemberek, ezt követően a megfelelő technológiai kötésidő és utókezelés után oldható fel a teljes útzár. Ezt követően már csak tereprendezési munkálatokra számíthatnak a közlekedők, ezért továbbra is érdemes majd figyelmesen közlekedni az érintett szakaszon.

A járművezetőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

További programok »

FEL