Elhúzódik az olajszivárgás megszűntetése Orosháza és Mezőkovácsháza közt

2022. július 22. 15:37 | behir.hu

Július 18-án föld alatti vezetéksérülés miatt olajszivárgás rongálta meg a burkolatot az Orosháza-Mezőkovácsháza összekötő úton, Orosháza és Kaszaper között a pusztaföldvári bekötőút után. Az érintett 5 méteres szakaszt a helyreállítás idejére lezárták a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei.

A Környezetvédelmi Hatóság talajszennyezettség felmérésére irányuló vizsgálatai előreláthatóan még öt napig tartanak, ezt követően indulhat a burkolat helyreállítása. A várhatóan július végéig tartó korlátozás ideje alatt kijelölt terelőúton lehet közlekedni a térségben – közölte portálunkkal a közútkezelő.

A lezárás ideje alatt a közlekedőknek az Orosháza-Pusztaföldvár-Csanádapáca-Kaszaper útvonalat, a Mezőkovácsházára és a battonyai határátkelőre közlekedőknek pedig az Orosháza-Tótkomlós-Kaszaper útirányt javasolják a szakemberek.  A megkülönböztető jelzést használó járművek áthaladását a lezárás ideje alatt is biztosítják.

A helyreállítás idejére a társaság a közlekedők türelmét és megértését kéri. A járművezetőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

További programok »

FEL