Október 23: Közel 8 ezer diák ünnepel egy határ átlépésével

2017. október 18. 15:39 | behir

Hatodik alkalommal hirdették meg Kárpát-medencei középiskolák részére az Október 23-i Diákutaztatási Programot. Az idén 145 intézmény tanulói emlékeznek majd - írja a hirado.hu.

A program célja, hogy a magyar középiskolások ellátogassanak legalább egy határ átlépésével egy másik ország magyar középiskolájához, és ott közösen ünnepeljek október 23-án. A program kiemelt célja az is, hogy a látogatás során minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

A diákutaztatást pályázati formában hirdették meg, amelyre bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhetett. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázatnak köszönhetően, amihez a Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától függően legfeljebb 200 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak.

A diákutaztatási program mellett Rákóczi Szövetség a hagyományos „Gloria Victis” elnevezésű 1956-os emlékünnepség-sorozatra október 21. és 23. között több mint kétezer egyetemistát és középiskolást vár Budapestre a Kárpát-medence minden szegletéből. A szövetség diákutaztatási programjaiba idén már több mint 12 000 középiskolás kapcsolódott be – írták.

 

Forrás: hirado.hu

További programok »

FEL