Oktató kórház címet kapott a Békés Megyei Központi Kórház

2022. szeptember 23. 18:44 | behir.hu

A címet a Gál Ferenc Egyetemtől kapta az egészségügyi intézmény.

Az egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara az ápolás és betegellátás alapszakos hallgatók részére nyújott gyakorlati oktatás erősítése érdekében egyetemi gyakorló hely címet adományozott a Békés Megyei Központi Kórháznak a Gál Ferenc Egyetem központi, tanévnyitó ünnepségén – tudatta közleményében pénteken az egészségügyi intézmény.

Mint írják, a kórházban gyakorlatot teljesítő hallgatók az egészségügyi dolgozóktól a mindennapi betegellátási feladatok ellátása során sajátíthatják el az elméleti ismeretek gyakorlatban történő alkalmazását. Az oktató kórház címet az egyetem szabályzata szerint a rektor adományozta a kórház több éves egyetemi oktatási tapasztalataira alapozva. Az oktatókórház megfelelő feltételekkel, akkreditált osztályokkal működik, ahol az oktatást végző egészségügyi szakoktatók oktatási tapasztalattal rendelkeznek és alkalmasak a kar által meghatározott tematikai követelményeinek teljesítésére. Főiskolai és egyetemi végzettséggel rendelkező ápolási szakemberek folyamatosan tudományos tevékenységet folytatnak az ápolás tudomány területén és az intézmény megfelelő minőségfejlesztési háttérrel is rendelkezik.

Az oktató kórház címet Prof. Dr. Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora és dr. Vincze Gábor PhD kari dékán adta át az intézményt képviselő dr. Szabó Ferenc orvos igazgató és Mészáros Magdolna ápolási igazgató részére.

További programok »

Itthon

December végéig nyitva marad a békéscsabai strand

Felállítják a téli sátrat az 50 méteres medence fölé az Árpád fürdőben – erről döntött kedd reggeli ülésén a békéscsabai közgyűlés pénzügyi bizottsága. A strand év végéig biztosan nyitva tart, de hogy azt követően mi lesz, egyelőre nem lehet tudni – közölte Zsadon Endre, a fürdő igazgatója.
13:29
FEL