Okoszebra épült a Lencsésin

2024. március 21. 14:22 | behir.hu

A biztonságosabb közlekedés érdekében Békéscsabán, a Lencsési úton található gyalogosátkelőhelyek közül az egyik legforgalmasabbat okoszebra rendszerrel látták el nemrég.  

A Hajrá Békéscsaba képviselőcsoportjának három, a József Attila lakótelepért is felelős tagja, Szarvas Péter, Varga Tamás és Csányi Illés a biztonságosabb közlekedés érdekében kezdeményezte a Lencsési úton található egyik legforgalmasabb gyalogátkelőhely "okosítását".  

Közleményükben azt írják: jól érzékelhető, hogy a Lencsési út forgalma az elmúlt években jelentősen megnőtt, ezért a korábban telepített traffibox után most egy bizonyítottan hatékony megoldással tovább gondoskodnak a lakosok biztonságosabb közlekedéséről. 

Az okoszebra egy olyan közlekedésbiztonsági rendszer, mely az útburkolatban elhelyezett aktív LED-prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a kijelölt gyalogátkelőn éppen áthaladó gyalogosokra. Amikor a kamerák érzékelik az átkelni kívánó gyalogos jelenlétét, a prizmák villogni kezdenek, és jelzik a gépjárművezetőknek, hogy fokozott figyelemmel közelítsék meg a zebrát. Amennyiben ez az okoszebra beválik, újabb telepítését is számításba veszik a képviselők.

 

Galéria

 

További programok »

FEL