Ökológiai célú törpeharcsa-szelektálás a békésszentandrási Sirató-holtágon

A Békésszentandrási Sirató-holtágon ökológiai célú törpeharcsa-szelektáló halászat kezdődött összesen 150 darab, 18×18-as szembőségű varsával – tájékoztatott a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a békéscsabai járási hivatal földművelési osztályának engedélyező határozata nyomán.

Az eszközök lerakása december 13-án 14 óra 30 perctől kezdődött  a horgai áteresz (Siratói-holtág átjáró műtárgy) folyásirány szerinti jobb oldalán, míg első felnézésük december 16-án szombaton 10 órától veszi kezdetét. Mind a be- és kipakolás kizárólag a KHESZ halászati őreinek felügyeletével és jelenlétében történik.

 

Fotó: Nemes Attila

 

A szelektáló halászat nyilvános, amelyet a KHESZ csoportvezető halászati őrével történő egyeztetés alapján bárki megtekinthet. Gyulai Mihály a következő számon várja az érdeklődők megkeresését: +36 30 205 3822.

Az eszközöket zöld színnel megjelölt vízből kiálló varsakarók jelzik. A szövetség illetékesei kellő körültekintést kérnek ezeken a helyeken horgászat közben. A megyei horgászszövetség az eszközök további felnézési időpontjairól is tájékoztatást ad a KHESZ hivatalos oldalán.

 

Fotó: Simon Ferenc

 

Megosztás:

Címke: , , ,