Nyolc baleset, tíz sérült

2017. május 31. 11:00 | Knyihár Mihály

Egy nap alatt csak Békéscsabán négy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Emellett Szarvason, Orosházán és Füzesgyarmaton is helyszíneltek a rendőrök.

Békés megyében 2017. május 30-án nyolc személyi sérüléssel járó közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Ezek közül egy járt súlyos sérüléssel, a többi balesetben kilencen szenvedtek könnyű sérülést.

 

Békéscsabán 7 óra 40 perckor egy személygépkocsi érintőlegesen összeütközött egy kerékpárossal. Békéscsaba külterületén 9 óra körül egy balra kanyarodó tehergépkocsi az őt előző személygépkocsival ütközött. Két órával később hasonló baleset történt Szarvason, egy segédmotoros kerékpárjával balra kanyarodó férfi ütközött össze az őt előző személygépkocsival. Békéscsabán 13 óra 30 perc körül egy személygépkocsi vezetője nekiütközött az előtte forgalmi ok miatt lassító autónak. Egy órával később Füzesgyarmaton elesett egy kerékpáros, aki a gyanú szerint ittasan közlekedett. Orosházán 15 és 16 óra között két balesetnél helyszíneltek a rendőrök.  A város belterületén egy kerékpáros gyermek motorral ütközött, majd Orosháza határában egy személygépkocsi vezetője járművével letért az útról és fának ütközött. Végül 18 óra körül Békéscsabán, a Lencsési úton személygépkocsi kerékpárossal ütközött.

 

A könnyű sérültek között négy kerékpáros, három személygépkocsi-vezető és egy-egy tehergépkocsi-vezető, illetve motorvezető van. Súlyos sérüléssel a Szarvason segédmotoros kerékpárral balesetet szenvedett férfit vitték kórházba a mentők.

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek és tartsák be a szabályokat! Ezzel tehetnek a legtöbbet a balesetek megelőzéséért. A sebességre, az elsőbbségadásra és a kanyarodásra vonatkozó előírások olyan alapszabályok, amelyek betartásával sok szerencsétlenség, ütközés elkerülhető lenne. Az időjárás változása is hatással lehet a koncentrációs képességre, ezért nagy melegben ajánlott az óvatosság. Ha úgy érzik, nem tudnak kellőképpen odafigyelni a forgalomra, a vezetésre, inkább tartsanak pihenőt.

 

Kapcsolódó tartalom: A nyárias melegben is biztonságosan – ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: police.hu

További programok »

FEL