Nyitott Terek Éjszakája

2016. május 30. 15:44 | Horváth Szabolcs

A város ifjúsági koncepciója hívta életre a Nyitott Terek Éjszakája rendezvénysorozatot. Péntek este a fiatalok többféle esemény közül válogathattak. Volt kiállítás megnyitó, darts és billiárd verseny, de még az extrém sportok rajongói is összejöttek a programnak köszönhetően.

A Békéscsabai Skatepark csak az egyik helyszíne volt a Nyitott Terek éjszakájának, ahol a fiatalok amellett, hogy sportoltak, gördeszkás, rolleres és biciklis trükköket mutattak be, a rég várt találkozásoknak is örülhettek.

- Eddig nem húzta össze a társaságot senki. Most az utóbbi években nagyon széthúzott itt minden kint. Mindenki elment más városba, egyetemre ilyesmi és akkor így kicsit megcsappant itt kint létszám. De amúgy most nagyon örülök neki, hogy ilyen sokan vannak kint és jó elnézni őket.

- Nem szoktunk ilyen sokan lenni. Ez a rendezvény, ez hozott minket így össze. A deszkások például ott, ők más városból jöttek.

Ilyen vélemények hangzottak el a fiataloktól a rendezvénnyel kapcsolatban. 

Az Andrássy Úti Társaskör az ifjúság másik kedvelt célpontja volt, ahol kiállítást rendeztek az ott dolgozók alkotásaiból. Az este folyamán ATK kvíz, rapid randi és társasjátékok is várták az érdeklődőket.

- Valamint mos elindult a nevezés a csocsó, billiárd és darts bajnokságra. Valamint 10 órától lesz egy közös bakelit lemezhallgatás, rocktörivel egybekötve, majd ezt követően egy előadást hallgathatunk meg, hogy hogyan is lehet egy zenekart felfuttatni és hogyan lehet híressé válni a zenéléssel- mondta Pikó Tamás az Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda vezetője.

Az ifjúsági koncepció egyik alappillérei között szerepel, hogy a fiatalok a nyári szünetben is hasznosan, lehetőleg számítógép-mentesen töltsék a szabadidejüket. A Nyitott terek éjszakája ennek egyik felvezetője is volt.

FEL