Nyárvégi Hangkavalkád Fesztivál

2021. augusztus 22. - 2021. augusztus 28.
Helyszín: Bartók Béla Zeneiskola Békéscsaba Szabadság tér 4.

Tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre 2021. augusztus 21-30. között Gulyás Márta Liszt-, Weiner- és Magyar Érdemrend Lovagkereszt- díjas zongoraművész és Luis Fernando Pérez (Spanyolország) Albéniz-díjas zongoraművész nemzetközi zongora- és kamarazene mesterkurzusa és koncertjei Békéscsabán a Bartók Béla Szakgimnázium és AMI-ban. A mesterkurzuson magyar és külföldi egyetemi hallgatók és ifjú művészek vesznek részt.

A két művész a világ legnagyobb koncerttermeiben és fesztiváljain lép fel (pl.: Carnegie Hall, Tokioi Opera City, “Festival de La Roque D´Anthéron”, Richter Fesztivál, Santander Fesztivál, Budapesti Tavaszi Fesztivál, MÜPA Budapest, Zeneakadémia Budapest, Pablo Casals Fesztivál…).

A békéscsabai közönség a Nyárvégi Hangkavalkád Fesztiválon a Zeneiskola Bartók Termében 2021. augusztus 22-én 19 órától Gulyás Márta kamarazene-estjét hallgathatja meg, melyen közreműködik Szabadi Vilmos Érdemes Művész, Liszt Ferenc-, Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész, és Tomasz Máté országos- és nemzetközi verseny díjazott, Fischer Annie ösztöndíjas, Junior Prima Díjas gordonkaművész. A hangversenyen Beethoven C-dúr szonáta zongorára és gordonkára op.102. Nr.1, Mozart: G-dúr szonáta zongorára és hegedűre KV 379, Mozart: B-dúr divertimentő (trio) KV 254 hangzik el.

2021. augusztus 27-én 19 órakor Luis Fernando Pérez lép színpadra. Műsorában Shubert: Magyar divertimento, Debussy: Kis szvit, Brahms: Balladák op.10 Scrjabin: Prelűdök –válogatás lesz hallható. Zongoraestjén partnere Császár Zsuzsanna Artisjus- díjas zongoraművész lesz.

Mindkét hangversenyre jegyek 1500 Ft-os egységáron kaphatók a helyszínen.

A fesztivál a mesterkurzus fiatal művészeinek gálahangversenyével zárul augusztus 28-án 17.00 és 18.30 órakor. Az ifjú muzsikusok augusztus 24-27. között Déli Matiné hangversenyek keretében is bemutatkoznak a zeneiskolában. Az ifjú művészek koncertjeire a belépés ingyenes.

További programok »

Programajánló

XI. Cervinus Művészeti Fesztivál

Július 13. és 26. között a Cervinus Teátrum immár tizenegyedik alkalommal ünnepli a művészetet a Szarvasi Vízi Szinházban . A kéthetes programsorozat alatt színházi előadásokkal és koncertekkel várják a nézőket .
2022. július 4. 23:59
FEL