Nyalókák akadtak a horogra! Avagy gyermeknap a Lencsésin

2016. május 22. 15:56 | Balázs Anett

Május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermekeket, azonban a Lencsési Közösségi Házban már egy héttel korábban színes programokkal várták a felnövekvő nemzedék békéscsabai emeberpalántáit. 600 adag palacsinta, óriáscsúszda, lovaglási lehetőség és még solymászbemutató is volt szombaton délután a Féja Géza téren.
A két sólyom közül az egyik úgy döntött, inkább átsétál a gyermekek alkotta híd alatt. A bátrabbak kesztyűre is hívhatták a ragadozó madarakat. Jelentkezőkből nem volt hiány, hiszen nem mindennapi élmény, hogy egy sólyom repül egy kisgyermek kitartott karjára.
Akinek pedig lovagolni támadt kedve, azt is megtehette, hiszen több póni is várta a gyerekeket, hogy közösen tegyenek egy kört.
Ugrálóvár, óriáscsúszda valamint arcfestés is volt és még horgászni is lehetett, igaz itt a horogra, hal helyett nyalókák akadtak. Aki pedig megéhezett, az kakaós és ízes palacsintával csillapíthatta az éhségét.
Ám volt olyan, akinek nem vált be a palacsinta és inkább a vattacukrot választotta. Amíg a gyerekek önfeledten játszottak, addig szülők is ki tudtak kicsit kapcsolódni. A Lencsési Közősségi Ház alapítása óta minden évben megszervezik a gyermeknapi előzetest.
– Ez pont egy héttel hamarabb van, mint egyébként a gyermeknap. Ennek az a magyarázata, hogy ne ütközzünk a városi gyereknapi programokkal, és így a Lencsési lakótelepen élő szülők és a gyerekek mind a kettőn részt tudnak venni – mondta el Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője.
A programokat előadások zárták. Fellépett többek között a Napsugár bábszínház társulata is, akik a Rongy Elek, a példakép című darabbal szórakoztatták a kicsiket.

 

FEL