Novák: Családi és munkahelyi bölcsődék jöhetnek létre 2,8 milliárd forintból

2021. július 14. 06:24 | behir.hu

A Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs újabb döntésekről tartott tájékoztatót.

– Olyan bölcsődei pályázatot hirdettünk meg, amelynek köszönhetően családi és munkahelyi bölcsődék jöhetnek létre közel 2,8 milliárd forintos keretösszegből – jelentette be közösségi oldalán Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, az operatív törzs vezetője.

Az Erzsébet-táborok bővítéséről is döntés született, melynek értelmében növelik a kapacitásokat, így Csillebércen és Galyatetőn is létrehoznak egy-egy tábort.

– A harmadik döntés a gyermekpszichiátria fejlesztéséről szól: a Szent János kórház és Szakrendelő Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztályának fejlesztését több mint 1,2 mrd forinttal támogatjuk – közölte a miniszter.

Novák Katalin elmondta, hogy munkájuk elismeréseként 9000, a járvány elleni védekezésben aktívan részt vett egyetemi hallgatóknak biztosítanak ingyenes belépőt az EFOTT 0. napjára. Hozzátette, hogy ötödik döntésként az operatív törzs javaslatot tesz a kormány számára, hogy a vidéki fesztiválok, a rendezvények és a falunapok is kapjanak támogatást.

– 2021. december 31-ig szabad átjárást biztosítunk a SZÉP Kártya egyes alszámlái között, emellett a kártya minden alszámláján megemeltük az arra utalható maximális összeget – számolt be Novák Katalin az utolsó döntésről.

Forrás: FB/Novák Katalin

További programok »

FEL