Női röplabda: Nem sikerült a csabai bravúr a fővárosban

2024. február 3. 17:56 | Varga Diána

A Vasas otthonában folytatta az Extraliga küzdelmeket a BRSE. A csabai csapatnak ezúttal sem sikerült a bravúr, az óbudaiak esélyt sem adtak a viharsarkiaknak.

VASAS ÓBUDA­–SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA 3:0 (17, 18, 23)
Extraliga, 14. forduló, Budapest. Vezette: Tillmann, Bátkai-Katona.

Vasas: Gülübay 4, Bannister 15, Papp 9, Gyimes-Capet 7, Fricova 14, Sillah 13. Csere: Juhár (libero), Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos.

Békéscsaba: Kump 4, Strumilo 7, Stepanenko 15, Pintér 2, Aydinogullari 1, Paskova 4. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Glemboczki 5, Kotormán, Bodnár. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az első szettben mindkét csapat fej-fej mellett haladt, majd a Vasas kettővel meglépett (10-8). Tóth Gábor időt is kért, ám nem sikerült felrázni játékosait, a hazaiak ugyanis a folytatásban tartották előnyüket, majd egyre nagyobb pontkülönbséget alakítottak ki. A második csabai időkérés sem segített, a vendégek nem tudtak mit kezdeni az óbudaiak védekezésével (25-17).

Mintha a második etap az első hasonmása lett volna, az első percekben még igyekezett zárkózni a Békéscsaba, de nem talált ellenszert az óbudaiak találataira. Hiába forgatta játékosait a csabai mester, a cserék sem segítettek, a második szett is a Vasasé lett (25-18).

A harmadik játékrész szorosabb csatát hozott a felek között, a csabaiak ellenfelükre tapadtak és nem engedték, hogy az óbudaiak meglépjenek. A piros-kékek azonban ebben a szettben sem kegyelmeztek, 25-23-ra zárták az utolsó etapot és 3:0-ra megnyerték a mérkőzést.

A Békéscsaba vereségével a 3. helyen zárta az alapszakaszt és harmadikként választhat majd ellenfelet a rájátszás első körében.

 

Így látták a mesterek

 

Giannis Athanasopoulos: „Nagyon fókuszáltan játszottunk, nem hibáztunk sokat. Jobban kontroll alatt tartottuk ezt a meccset, mint a keddit, és szerintem megérdemelten nyertünk, mert mi voltunk ma a jobbak.”

Tóth Gábor: „Nagyon nagy taktikai csata dúlt a pályán, mindkét csapat próbálta azokat a megelőző támadásokat végrehajtani, amikből könnyebben szűrhetők a következő labdák. A Vasas ellen nagyon koncentráltan kell játszani, nem lehet egy fölösleges vagy véletlen mozdulatot véteni. Ebben nekik nagyobb a rutinjuk, és van két olyan játékosuk, akik fizikailag kimagaslanak a magyar mezőnyből. Ennek ellenére képesek voltunk felvenni a versenyt taktikában, az látszik, hogy sokat számít a nemzetközi rutin, mi pedig jövünk ki a sérülések okozta hullámból. Most a legfontosabb, hogy a két Magyar Kupa-mérkőzést sikeresen abszolváljuk.”

 

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
14. FORDULÓ

Február 2. (péntek)
Szent Benedek – UTE 1–3
Kaposvári NRC – DVTK Ongropack 3–0

Február 3. (szombat)
Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsaba 3–0
FATUM-Nyíregyháza – MÁV Előre Foxconn 3–2

 

AZ ALAPSZAKASZ VÉGEREDMÉNYE:

1. Vasas 41 pont (14 győzelem/0 vereség) 2. Kaposvár 28 (9/5) 3. Békéscsaba 27 (9/5) 4. MÁV Előre 26 (9/5) 5. Nyíregyháza 21 (7/7) 6. UTE 17 (6/8) 7. Szent Benedek 7 (2/12) 8. DVTK 1 (0/14)

További programok »

FEL