Nő a forgalombiztonság a megújult Mezőtúr-Szarvas összekötő úton

2022. november 20. 17:32 | behir.hu

A 4631-es jelű út újult meg egy jelentős szakaszon.

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részeként 1,7 kilométeren újult meg a 4631-es jelű Mezőtúr – Szarvas összekötő út – derül ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei projekt a gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg. A beruházást a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező közel 374 millió forintból valósította meg.

A Mezőtúr-Szarvas összekötő út 5+550 és 7+304 kilométerszelvények közötti szakaszán a kivitelező gondoskodott a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges talajkezelésről, majd új georács és stabilizációs réteg beépítéséről. Ezt követően a teljes felületen új aszfalt kötőréteg, kopóréteg és stabilizált padka épült, valamint sor került a KRESZ táblák cseréjére és tartós burkolati jelek festésére is, továbbá a szikkasztóárkok tisztítása is megvalósult.

A TOP program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 41 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a TOP keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

Forrás: Magyar Építők

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
16:47
FEL