Nincs újabb halasztás! - Megrendezik a tokiói olimpiát

2021. június 3. 17:05 | behir.hu

Japán jelenleg a koronavírus-járvány negyedik hullámában van, alacsony átoltottsággal, ennek ellenére sem halasztják vagy törlik a játékokat.

 

– Nem tudunk újból halasztani – jelentette be Hasimoto Szeiko, a tokiói olimpia főszervezője. A japán szervezők még márciusban tudatták, hogy a pandémia miatt külföldi szurkolók és önkéntesek nem vehetnek részt olimpián, valamint a paralimpián. A hazai nézőkkel kapcsolatban még nem született döntés, ugyanakkor Nisimura Jaszutosi gazdasági miniszter felhívta a figyelmet: a felhevült, kiabáló, ölelkező szurkolók fertőzésveszélyt jelenthetnek.

Japán felmérések egymás után azt mutatják, hogy a lakosság többsége ellenzi az idei rendezést, elsősorban azért, mert a szigetország jelenleg a koronavírus-járvány negyedik hullámában van, az átoltottság pedig nagyon alacsony. Tokióban június végéig meghosszabbították az egészségügyi vészhelyzetet.

A tokiói szervezőbizottság – a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal összhangban – többször is hangsúlyozta, hogy az olimpia mindenki számára biztonságos lesz.

Forrás: MTI

 

További programok »

Sport

"A küzdősport iskolai oktatása nem szólhat arról, hogy ki kit ver meg!"

A karate elemek oktatásának egyre nagyobb szerep jut az oktatási intézmények testnevelés óráin. A karate kerettantervet már akkreditálták, így elkezdődött az „aprópénzre váltása” ennek a fontos munkának, vagyis, hogy egyre több iskolában és egyre nagyobb mértékben kerüljön sor a karate elemek oktatására. Gregor László kérdéseire sensei Csákvári László VIII. DAN karatemester válaszolt.
18:17
FEL