Niki édesanyjának fogy az ereje

2016. január 14. 09:47 | Fekete Kata

Idén is, mint évek óta mindig, január 14-én sétára hívja az emlékezőket Szathmáry Niki édesanyja. A csoport a gyulai művelődési háztól végigsétál azon az útvonalon, ahol a kislány járhatott az eltűnése napján. Az asszony abban bízik, hátha felbukkan valami nyom vagy emlékfoszlány. Ugyanakkor szeretné minden szülő figyelmét felhívni arra, hogy nagyon vigyázzanak a gyermekükre.

 

Ma 18 éve, hogy Szathmáry Niki hazaindult a gyulai művelődési házból a táncpróbáról, de soha nem ért haza. A mai napig nem tudják, hogy mi történt. A történetben ott filmszakadás történt, hogy a kislány elindult a gyulai művelődési házból hazafelé. A következő, amit tudni lehet, hogy a kislány csontjait több mint három évvel később nádvágók találták meg a Gyuláról kivezető út mellett egy zsákba rejtve. Gyilkosság áldozata lett.

Az édesanyja, Iszály-Szilágyi Edit Facebook-oldalt is indított Szathmáry Nikolett Ki Bántotta néven, de érdemi információ ide sem érkezett. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is három millió forint díjat ajánl fel a nyomravezetőnek.

Az édesanya nem adja fel, de egy közzétett posztjából kiderül, egyre inkább fogy a remény.

– Álmodozhatok, reménykedhetek, szomorkodhatok, sírhatok. De nem láthatom, nem hallhatom, nem érezhetem, nem ölelhetem át. Már csak az emlékek maradtak. Egy kedves szó, egy mosoly, egy ölelés. Egy kevés fénykép, rajzai, írásai, amik jelzik, hogy itt volt velünk. Álom volt vagy most álmodom? – írja Iszály-Szilágyi Edit. – Nehéz, egyre nehezebb. Fogy az erőm és tehetetlennek érzem magam. Nem tudtam megvédeni és nem sikerült megtalálnom a gyilkosát – 18 év után most merem kimondani, leírni ezt a szót. Reménykedtem, vártam, hátha valaki megmondja, miért történt ez. Az élők nem mondják, a halottak nem jelzik. A szüleim is meghaltak. Velük éltük meg ezt a tragédiát. Ha tudnának, lehetne üzenni, ők megtették volna. Vártam, de már ez a reményem is elillant. Nagyon kevés esélyem van, hogy megtaláljam és megtudjam, ki az. Kívánom, derüljön ki az igazság és bűnhődjön meg a tettes.

 

További programok »

FEL